Българите са все по-щастливи. Това сочи нов доклад под егидата

...
Българите са все по-щастливи. Това сочи нов доклад под егидата
Коментари Харесай

Българите са все по-щастливи, но Финландия е най-щастлива

Българите са все по-щастливи. Това сочи нов отчет под егидата на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден. Финландците пък не престават да са първи по благополучие.

Сърбия, България, и Латвия са страните с максимален растеж на показателя си за интервала 2021-2024, спрямо интервала 2006-2010 година

Най-голямо е подобрението в западната ни съседка. А ние я следваме по петите. Мястото, което България заема е 81-о. У нас най-щастливи са младежите. Това обаче не се отнася до огромна част от останалите страни, участващи в проучането.

Най-големият спад от интервала 2006-2010 година насам е регистриран в Афганистан, Ливан и Йордания. Последното място се заема от Афганистан. Страната е обхваната от филантропична злополука след завръщането на талибаните на власт през 2020 година

След най-щастливата нация, Финландия, се подреждат Дания, Исландия и Швеция. Сред водещите сили в Европейски Съюз, Германия е на 24-о, а Франция – на 27-мо място. Германия и Съединени американски щати не са в топ 20 за пръв път от над 10 години, като Вашингтон зае 23-а позиция.

Коста Рика и Кувейт влизат в топ 20 на 12 и 13-то място

Нито една от най-населените страни в света не попада в топ 20.

„ Сред първите 10 единствено Нидерландия и Австралия имат повече от 15 милиона поданици. Сред първите двадесет единствено Канада и Англия имат повече от 30 милиона поданици “, се показва в отчета.

Китай е на 60-о, а Индия – на 126-о място.

Докладът регистрира шест основни фактора: обществена поддръжка, приходи, здраве, независимост, благотворителност и липса на корупция

„ Близостта до природата и положителният баланс сред професионалния и персоналния живот са от основно значение за удовлетвореността на финландците “, сподели Дженифър Де Паола, изследователка от Университета в Хелзинки.. „ Финландците може би имат по-достъпно схващане за това какво е сполучлив живот “ в съпоставяне със Съединени американски щати да вземем за пример, където триумфът постоянно се свързва с финансова облага. “

Доверието в институциите, ниската корупция и свободният достъп до опазване на здравето и обучение също са от основно значение.

„ Финландското общество е проникнато от възприятие на доверие, независимост и висока степен на самостоятелност “, счита Де Паола.

Годишният отчет също по този начин акцентира по-силното чувство за благополучие измежду по-младите генерации, в сравнение с измежду по-възрастните в множеството, само че не във всички райони. От 2006-2010 година насам показателят е понижен фрапантно измежду хората под 30-годишна възраст в Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия и в този момент е по-нисък, в сравнение с измежду по-възрастните хора в тези райони.

От друга страна, за същия интервал той се е нараснал във всички възрастови групи в Източна Европа.

Разликата сред поколенията се е задълбочила на всички места по света, като се изключи Европа, което създателите на отчета смятат за „ обезпокоително “, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: Българска телеграфна агенция
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР