Българите са третата по ред нация, която ще получи изтребители

...
Българите са третата по ред нация, която ще получи изтребители
Коментари Харесай

Шеф на "Локхийд Мартин" с извънредна новина за българските F-16

Българите са третата по ред нация, която ще получи изтребители F-16. Това съобщи в телевизионно изявление вицепрезидентът на компанията „ Локхийд Мартин “ Джей Ар Макдоналд.

"Българските самолетни елементи идват в завода в Грийнвил и са подготвени за сглобяване. Скоро ще забележим българския аероплан да се построява на индустриалната линия дружно с това се случва и образованието на българските водачи - те са брилянтни обучаеми ", сподели той.

По думите ми към този момент има сглобяване на самолети за други страни, поръчали преди България, само че един от идващите по ред, който ще бъде сглобяван в завода, е български.

"След като първият български аероплан мине до края на индустриалната линия, след първите два самолета, ще чакаме да излиза по един аероплан на всеки два месеца ", изясни Макдоналд.

"Локхиѝд Мартин " има контракт с американското държавно управление за доставка на самолетите след производството.

Самолетът не слиза от индустриалната линия в Грийнвил и не отива непосредствено към България. Има избран брой самолети, които би трябвало да влязат в специфична тестова стратегия, с цел да е несъмнено че всичко работи по верен метод. След това самолетите се групират за превозване.

Графикът на производството ни е тъкмо подобен, какъвто сме го дали на американското държавно управление. Ролята на държавното управление е да реализира последната част от планирането, тъй че не мога да приказвам от тяхно име, само че моята убеденост е, че сме в точния момент ", сподели Макдоналд.

На въпрос по кое време ще можем да забележим български F-16, вицепрезидентът на "Локхийд Мартин " съобщи, че "2023 година е добра дата да започнете да се вълнувате за самолетите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР