Българите са склонни да винят държавата за проблемите си. Това

...
Българите са склонни да винят държавата за проблемите си. Това
Коментари Харесай

Политолог: Младите не винят държавата за своите неволи, докато по-възрастните – обратното

Българите са склонни да винят страната за проблемите си. Това демонстрира проучване на "Галъп интернешънъл " измежду 839 души, представително за популацията на България. Статистиката демонстрира, че 46% упрекват страната, до момента в който 42% - не.

„ Има разлика в метода, по който по-младите и по-възрастните дават отговор. Младите не винят страната за своите несгоди, до момента в който по-възрастните – обратното”, разяснява пред бТВ политологът от „ Галъп” Яница Петкова.

Според 68% от присъединилите се в изследването най-важно е нещата в живота да са обективни, а не всеки път по закон. 19% са на противоположното мнение.

„ Това изказване не е равнозначно на изказванието, че българите не почитат законите по принцип. Дори в противен случай. Наши проучвания демонстрират, че се държи на спазването на законите”, посочи политологът.

57% пък обръщат внимание на мнението на хората за тях, до момента в който 38% не го вършат.

Доверие в църквата през последните години спада, сочи още статистиката.

„ В западните общества религията стартира да отстъпва като публичен регулатор. В проучването става въпрос за църквата като институция. На фона на останалите държавни институции се оказва, че църквата резервира в най-голяма степен престижа си в обществото, макар другите разтърсвания през последните години”, разяснява Яница Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР