Българите са най-недоволната от живота си нация в Европа. Това

...
Българите са най-недоволната от живота си нация в Европа. Това
Коментари Харесай

Българите са най-недоволната нация в Европа, поставят ниска оценка на живота си

Българите са най-недоволната от живота си нация в Европа. Това демонстрира изследване на Eurostat, измерващо удовлетвореността на популацията в страните в съюза.
Прочетете още
Това е индивидуален индикатор за благосъстоянието на обособените индивиде може да бъде повлияно от доста фактори – като да вземем за пример възраст, равнище на обучение, фамилно и финансово състояние, както и разнообразието от опит, избори, цели и полезности на индивида.

Оценка 7,1!

По скалата от 0 до 10 през 2022 година европейците са оценили общото си равнище на удовлетворение приблизително с 7,1. това съставлява сумарната оценка на всички респонденти в обособените страни.

За 18 от 27-те страни в евросъюза удовлетвореността от живота е оценена над или същата като междинната за Европейски Съюз, сочат данните на статистическата организация.



Оказва се, в България популацията е сложило оценка 5,6 , което е и най-ниското замерено равнище. То е единственото, което пада под 6, и с 1,5 пункта под междинното за европейците. След нас са германците, които слагат на живота си 6,5, следвани от гърците, дали на междинна оценка 6,7 от 10.

Най-висок рейтинг на качеството на живот дават жителите на Австрия. Те слагат оценка 7,9 от 10, следвани от финландци, поляци и румънци, които регистрират идентичен резултат – 7,7.

Сравнително високо е задоволството и на жителите на Белгия и Холандия, и двете с 7,6 от 10. Прибалтийските републики дават разнообразни оценки, като най-ниска е тази в Латвия – 6,8. Следват Литва (7,1) и Естония (7,2).

Испанци, португалци, французи и италианци дават относително идентичен рейтинг за качеството си на живот – сред 7 и 7,2.

Общото умозаключение е, че в множеството страни членки на Европейски Съюз популацията се усеща предостатъчно от битието си, имайки поради, че доминират оценки до 6 и нагоре.

Припомняме, че българите съумяха да слагат себе си като най-нещастната нация измежду европейците. Тогава нацията ни още веднъж бе единствената, дала оценка по-малка от 6 върху цялостното си удовлетворение.

Това, както споменахме, са индикатори, които мерят напълно субективното чувство на хората, което има връзка, само че не зависи напълно от стопанска система на страната и стандарта ни на живот.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР