Българите са на челна позиция в ЕС по използването на

...
Българите са на челна позиция в ЕС по използването на
Коментари Харесай

Българите използват най-много интернет за телефонни разговори

Българите са на челна позиция в Европейски Съюз по потреблението на интернет за телефонни диалози или видеоразговори посредством Viber, Skype или FaceTime, демонстрират данни от разбор на Евростат за използването на световната мрежа от европейците за персонални цели през 2016 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Близо 80 % от сънародниците ни са употребявали телефоните си за диалози или видеочатове през интернет, до момента в който идващите позиции са за кипърците и литовците - едвам 70 на 100 от тях са употребили тези услуги през Интернет.

Българите са в челната петица и по потреблението на интернет за присъединяване в обществените мрежи - 76 на 100 от сънародниците ни са употребили тази услуга, до момента в който в Унгария, Малта, Белгия и Дания услугата се е употребила от към 80 на 100 от хората в тези страни.

Около 70 на 100 от сънародниците ни са употребили световната мрежа за изпращане или приемане на известия посредством е-поща. Същият % българи са търсили и намирали вести в интернет посредством онлайн вести във вестници и списания.

Една пета от сънародниците ни или към 20 %, са се възползвали от световната мрежа при образуване на екскурзии, при настаняване в хотели или туристически пътувания, до момента в който 75 на 100 от жителите на Люксембург са употребили мрежата при сходни услуги.
Доста резервирани са били българите при интернет-услугата "телефонно банкиране " - едвам 7 на 100 от сънародниците ни са се доверили на сходни услуги на световната мрежа, до момента в който в Дания, Холандия, Финландия и Естония - над 90 на 100 от потребителите са правили банкови разплащания посредством Интернет.

Българите са употребявали още по-малко интернет и при образуването на платежни принадлежности като ePay или PayPal за заплащане на артикули или услуги, поръчани по Интернет - едвам 4 %.

Едва към 5 % от сънародниците ни са употребили интернет и при записване на час при практикуващ доктор, посредством уеб страница на болница, здравен център или друго здравно заведение, както и при основаване на личен уеб страница или блог в световната мрежа.
Нисък е и процентът на сънародниците ни при гледане на видео при поискване от платените услуги на оператор - да вземем за пример Voyo или HBO - едвам 8 на 100 от българите са си плащали, с цел да гледат филми през интернет.

По данни на родната статистика към 64 на 100 от българските семейства са имали достъп до световната мрежа, до момента в който 60 % от тях са употребили постоянно всеки ден услугите на интернет през 2016 година Най-много и постоянно са употребили интернет висшистите у нас - 87 %, както и лицата във възрастовата категория 16-24 година - също 87 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР