Българите са ходещи роби на Топлофикация. Това заяви пред Нова

...
Българите са ходещи роби на Топлофикация. Това заяви пред Нова
Коментари Харесай

Българите робуват на Топлофикация, отсече Манолова

" Българите са ходещи плебеи на " Топлофикация. " Това съобщи пред Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова във връзка нашумелите проблеми с сдруженията в страната.

Голяма част от жителите на Перник останаха без парно по време на студовете в страната. Според хората казусът с отоплението на домовете им е от години - парното и топлата вода ту се пускали, ту се спирали. Поради това хората били принудени да се отопляват по други, различни способи.

 Перник и Велико Търново останаха без парно
Перник и Велико Търново останаха без парно

Парното във Велико Търново ще бъде спряно до 8 декември

В този подтекст Мая Манолова съобщи, че " българите са ходещи плебеи на " Топлофикация ", които си вървят с едно парно, закачено на крайници ". Според омбудсмана точно този товар следва да бъде изработен по-евтин и по-прозрачен, би трябвало хората да знаят защо заплащат.

Манолова се ангажира да помогне на жителите в Перник най-малко да получат неустойки за дните, в които не са имали парно и топла вода, както и обезщетение за това, че са употребявали и плащали за друго отопление.

Припомняме, през вчерашния ден трябваше да се прегледа делото на Манолова против " Топлофикация София " . Делото за непозволеното събиране на юрисконсултски хонорари от длъжниците на сдружението, което Манолова към този момент един път завоюва пред Административния съд в София , беше обжалвано от сдружението пред Върховния административен съд. Делото обаче не потегли поради сбъркана касационна тъжба от " Топлофикация ", а решението на административния съд в София остана в действие.

 Мая Манолова поведе в разногласието с „ Топлофикация “
Мая Манолова поведе в разногласието с „ Топлофикация “

Делото за информацията по какъв начин се харчат юристконсултските хонорари

По този въпрос Манолова също беше безапелационна. По думите ѝ се оказва, че " Топлофикация " може да бъде наказана . " Аз желаех изпълнителният шеф да ми отговори защо е похарчил събраните през 2015 година пари за юрисконсултски хонорари. Става въпрос за към 15 милиона лв. ", изясни още Манолова и добави, че е извънредно време " Топлофикация " да бъде дисциплинирана и да стартира да дава повече информация за това по какъв начин събира и харчи парите на столичани. " Това сдружение е 100% благосъстоятелност на жителите на София ", безапелационна бе Манолова.


" Топлофикация " е вълшебник в събирането на пари, впечатлена Манолова

Недовършени борби остават

Омбудсманът разяснява и мораториума на НЗОК върху новите лекарствени лечения. По думите ѝ този мораториум е неуместен и директно нарушава Конституцията. Манолова към този момент е предизвестила депутатите, че ще сезира по въпроса Конституционния съд, тъй като жителите имат право на безвъзмездна помощ и обслужване.

" Да вземеш вярата на болния и да го обърнеш в цифри е нечовешко и визира гражданските права ", отсече Манолова.

 Манолова заплаши да сезира Конституционен съд за мораториума за медикаментите
Манолова заплаши да сезира Конституционен съд за мораториума за медикаментите

Не схваща по какъв начин с 2% лишават хората от вяра за лек
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР