Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни

...
Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни
Коментари Харесай

Ръст в търсенето на нови и луксозни жилища у нас

Българите са подготвени да платят повече за жилища в влиятелни квартали с огромни пространства в тях, с повече и по-луксозни елементи при довеждане докрай на общите елементи и пространството към постройките. Това демонстрират наблюдения на капиталова компания на пазара на в страната. Луксът оскъпява строителството, само че купувачите са склонни да платят по-висока цена за по-високо качество и улеснение, написа.

В България вложенията в жилищни здания доста зависят от региона, задачата на покупката - за лично прилагане или за отдаване чартърен, и от условията на евентуалните купувачи. В по-оживените столични региони, като да вземем за пример Студентски град, главно влагат в двустайни жилища за отдаване чартърен, защото главните наематели, а даже и купувачи, са младежи, без деца.
 Проучване: Жилищата у нас не престават да нарастват Проучване: Жилищата у нас не престават да нарастват
България заема 32-о място в света по растеж на цените на жилищата. Той е с 5,4% повече на годишна база през първото тримесечие, оповестява...

В по-скъпите региони на София строят по-големи жилища, в които да се усещат комфортно фамилии с деца. След като доста хора започнаха да работят от вкъщи си, все по-често купувачите желаят да има една спомагателна стая, която да употребяват за кабинет.

В България доминира търсенето на жилища ново строителство, които държат и по-висока цена. Сред аргументите за това е, че купувачите държат общите елементи в постройката да са приветливи и в положително положение, а в старите блокове това постоянно не е по този начин. Новите здания са построени и съгласно актуалните трендове за функционалност на пространствата.

Търсенето на жилища доста се разграничава в обособените страни по света. Най-близък до българския пазар е този в Чехия. Там търсенето и условията на купувачите са сходни с нашите. В Полша и Израел доминира търсенето на дребни жилища с дребни пространства, които са неприемливи за българския покупател. Тук тристайни жилища от 55-60 кв. м са непродаваеми. Пазарът в Северна Америка също е непостижим с нашия. Например в Торонто, Канада доста известни са къщите в периферията на града и по тази причина бизнесмените построяват такива жилища. В Съединени американски щати пък доста публикувана бизнес процедура е покупката на цели здания, реновирането им и отдаването им чартърен.

Реализирането на един план за жилищна постройка в България значително зависи от терена - в кой регион се намира, размера и цената му. Има доста фактори, които въздействат върху цената на земята, които постоянно не се взимат поради от продавача. А това е спънка за естественото действие на пазара. Не са редки случаите, в които се постанова вложителят да построява нова инфраструктура - 500 м. тръбопровод, канализация, улица и други Това е инвестиция, която би трябвало да бъде регистрирана при оформяне на продажната цена на терена.
Често срещана неточност на притежателите на терена е, че пресмятат вероятната разгърната застроена повърхност на бъдещата постройка и на тази база образуват цената. Този метод обаче постоянно води до нескончаем престой на пазара на предлагания терен, от време на време с години. Например, в случай че се предлага имот от 1000 кв. м, който попада в зона СМФ (смесена многофункционална), коефициентът на активност за тази зона е 3,5, което значи, че бъдещото РЗП (разгърната застроена площ) може да е 3500 кв. м. На тази база притежателят образува цената на парцела, без да регистрира обстоятелството, че тази РЗП от време на време е недостижима заради помрачаване и незадоволителни отстояния от към този момент съществуващи здания, непосредственост до детски заведения и доста други фактори.
 Въпреки коронакризата: Бум на строителството на нови жилища Въпреки коронакризата: Бум на строителството на нови жилища
2517 жилища повече са въведени в употреба в София през 2020 година по отношение на година по-рано, а общата им повърхност се е нараснала със 153%. Так...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР