Българите предпочитат да пътуват до топли дестинации из Европа с

...
Българите предпочитат да пътуват до топли дестинации из Европа с
Коментари Харесай

Топ 3 на дестинациите, които българите посещават през пролетта

Българите избират да пътуват до топли дестинации из Европа с настъпването на пролетта

Настъпилият публично пролетен сезон се оказва най-предпочитаният за запазване на почивки и екскурзии, изключително в случай че става въпрос за пътешестване до европейски дестинации. Това сочат и данните на онлайн туристическата организация Vola.bg, която стъпи на българския пазар през септември предходната година.

По мотив формалното настъпване на астрономическата пролет, платформата споделя и кои са най-популярните дестинации за българите този сезон.

Милано, Рим и Барселона са топ 3 най-предпочитаните дестинации за градска отмора за българските туристи. Българите избират да пътуват до топли дестинации из Европа с настъпването на пролетта.

Както може да се допусна, Италия още веднъж е дестинацията, до която ще летят най-вече хора тази пролет. С удобните си метеорологични условия, красиви старинни градове, голям брой забележителности и едни от най-ниските цени за полетите, неслучайно страната заема първо място в класацията на Vola.bg с близо 25% от резервираните полети тази пролет.

След това се подреждат Испания с над 10% резервирани полети до Барселона и Мадрид, а на трето място остава Англия, като малко над 6% от туристите този сезон ще пътуват до Лондон.

Колко костват полетите до най-популярните европейски дестинации тази пролет?

Най-изгодната дестинация през пролетните месеци е Копенхаген на цена от 29 Евро на човек, а след него следват Бари и Брюксел с цени на билетите от 30 Евро на човек. Освен това българските туристи могат да се насладят на дестинации като Базел, Женева, Милано, Пафос, Будапеща и Лондон с полети под 40 Евро, както и да посетят Виена, Малта, Катания, Стокхолм, Венеция и Неапол с по-малко от 50 Евро за полет на човек.

Как българите плануват своите почивки?

Освен статистика за най-популярните дестинации пред пролетните месеци, Vola.bg споделя и забавни данни по отношение на потребителското държание на българите. Оказва се, че българите не са фенове на свръх спонтанните пътувания и избират да вършат предварителна резервация напред във времето. Над 80% от туристите са резервирали полетите си най-малко 31 дни преди заминаването си.

Очаквано 88% от българите пътуват от София, 9% закупуват полети от други страни, съвсем 2% пък избират да пътуват от Варна. Според данните, споделени от платформата, междинната цена на пасажер за полет тази пролет е 156 Eвро, като най-евтиният месец е март със междинна цена 136 Eвро на човек. Най-изгодният билет, закупен за този интервал е по маршрута София – Будапеща на цена 39 Евро на човек.

Очаквано трендовете при планирането на пътувания сочат, че цените на полетите стартират внезапно да се повишават с наближаването на летния сезон, съразмерно на търсенето. Експертите поучават туристите да възнамеряват летните си пътувания авансово и да резервират полети овреме, защото цените на самолетните билети ще се усилят доста през летния сезон.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР