Българите, по традиция, всяка година сами си произвеждаме домашно вино.

...
Българите, по традиция, всяка година сами си произвеждаме домашно вино.
Коментари Харесай

Ето така се оправя киселото вино!

Българите, по традиция, всяка година сами си произвеждаме домашно вино. Не е неистина, че в нашата страна се подготвя едно от най-вкусните виновност по целия свят. Ние сме експерти, когато става въпрос за изработката на гроздовата напитка.

Понякога обаче, колкото и да внимаваме и да следим от близко процесите, то най-после виното е с кисел усет. Това може да зависи от нас самите, само че може и да е обвързано със сорта грозде, който сме употребявали.

Много е значимо да съхранявате вярно тази напитка. От край време се знае, че нейното място е на изсъхнало и хладно. Неслучайно хората избират да го държат в бидони в мазетата. Ето тук идва моментът, в който да вземете ограничения, тъй че напитката в огромни количества да не стартира да накиселява. Важно е да измерите захарността на виното в бидона. Нейните естествени граници са 22-25%. Ако я мерите по-ниска, наложително прибавете захар, тъй като в бъдеще ще стартира да киселее. Разбира се, със захарта никога не трябва да прекалявате, тъй като рискувате да имате махмурлук всякога, в който изпиете чаша от обичаната си напитка.

В случаите, в които захарността е по-висока, може да добавите малко вода и по този метод да я коригирате. Виното би трябвало да се бърка всеки ден, до момента в който напълно не се избистри. Не забравяйте обаче, че в процеса на ферментация е изцяло обикновено да усещате кисели нотки.

Ако обаче най-после виното продължава да накиселява и аргументите не са ви ясни, може да добавите калциев карбонат към бидона. Той обезпечено ще заличи киселия усет на гроздовата напитка.

Бъдете отдадени, когато приготвяте вино и помнете, че гроздовият балсам се нуждае освен от знания, само че и отдаденост, в случай че желаете най-после усетът му да е тъкмо това, което сте очаквали.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР