Българите пътуват три пъти по-често сизвънградски автобус и драстично по-рядко

...
Българите пътуват три пъти по-често сизвънградски автобус и драстично по-рядко
Коментари Харесай

БДЖ или автобус? Българите пътуват много по-рядко с влак от средното за Европа

Българите пътуват три пъти по-често сизвънградски рейс и фрапантно по-рядко с железопътен по отношение на междинния европеец. Това демонстрират резултатите от последното изследване на Евробарометър. Според тях 42% от българите споделят, че в последната година са употребявали автобусен превоз при пътешестване и едвам 14% показват железопътния.

Железопътната услуга в България към момента изостава доста от европейската като пътешестване до Бургас към момента лишава към 5 часа. Дигитализацията на процеса също към момента се чака с спомагателни услуги като купуване на билет във влака или онлайн от мобилно приложение. 

За съпоставяне, в Европейския съюз автобусния превоз в последната година е употребен от едвам 14%, а железопътния – от 33%.

Данните демонстрират също по този начин, че българите са употребявали въздушния превоз малко по-рядко от междинния европеец – 16% по отношение на 23% приблизително за Европейски Съюз. Според резултатите 47% от интервюираните са употребявали форма на градски превоз през последната година, до момента в който приблизително за Европа делът е по-висок и доближава 52%.

 Резултати от изследване
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР