Българите напускат дома на родителите си, чак след като навършат

...
Българите напускат дома на родителите си, чак след като навършат
Коментари Харесай

Евростат: Българите напускат дома на родителите си средно на 30 години , хърватите - на 33

Българите напущат дома на родителите си, чак откакто навършат 30 години.Страната ни се подрежда измежду държавите-членки на Европейския съюз с най-висока междинна възраст по този индикатор - това сочат най-новите данни на Евростат за 2022 година, които бяха оповестени през днешния ден.

Рекордьор е Хърватия, където младежите заживяват независимо приблизително на 33,4 години. 
В групата на страните с най-висока средна възраст – 30 години или повече, в която младежите напущат родителския дом, с изключение на България и Хърватия, се подреждат също Словакия, Гърция, Испания, Малта и Италия.

На другия полюс с най-ниска междинна възраст – под 23 години, са Финландия – 21,3 години, Швеция, Дания и Естония.

Средно за предходната година младите хора в целия Европейски съюз са напускали родителския си дом приблизително на възраст 26,4 години.

Отчита се и забележителна разлика във възрастта на младите мъже и дами, напускащи родителското домакинство.

Средно за Съюза мъжете напущат родителския дом по-късно от дамите - надлежно на 27,3 и 25,4 години. Мъжете вършат това след 30-годишна възраст в 9 държави-членки, в това число и България.

Най-голяма разлика сред половете е открита в Румъния, където младите мъже са напуснали на 29,9 години, а дамите на 25,4 години, следвана от България (с 4,1 години разлика), като мъжете са изхвърчали от родителското гнездо на 32,3 години, а дамите - на 28,2 години.

Най-малка разлика от към половин година във възрастта сред младите мъже и дами, напускащи родителския дом, е регистрирана в Люксембург, Швеция, Дания и Малта. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР