Българите можем! Доказа го Алберт Попов - момчето, за което

...
Българите можем! Доказа го Алберт Попов - момчето, за което
Коментари Харесай

Майката на Алберт Попов - момчето, което влезе в топ 6 на Световната купа по ски

Българите можем! Доказа го Алберт Попов - момчето, за което всички приказват! А той реализира нещо удивително - за първи път от 34 години българин влезе в топ 6 в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.
Зад триумфите на Аби, както го назовават околните му, стои една жена, посветила живота си на своите деца - майката Мартина Попова.
Майката на 21-годишния скиор е извънредно горда. В студиото на "Тази събота " тя съобщи, че достижението на Алберт е огромен триумф за България.
"Аз от дълго време знам, че българите можем, само че е напълно друго, когато се покаже на подобен огромен конгрес, пред такава аудитория. Усещането е необикновено, поисквам го на всеки един родител. ", сподели Мартина Попова.
"Старала съм се да науча всичките си деца да бъдат почтени, работливи и да не изневеряват на себе си. На това, че когато вярваш в нещо и си непрекъснат, и се бориш, то се случва. "
"Той постоянно е носил шампионското в себе си. Беше доста дребен, когато ми сподели, че ще стане международен първенец. Той си го носи от дребен. Радвам се, че е по този начин, тъй като без тази убеденост той надали щеше да стигне дотук. "
Като най-труден миг в живота им майката дефинира злополуката, която Аби претърпява през 2015 година Тогава умира треньорът му Драго Грубелник. Момчето също е в доста тежко положение, само че съумява да се възвърне. Мартина описа, че рухването е било доста тежко, от над 300 м височина.
"В колата бяха трима души. Треньорът на Алберт почина и това е най-страшното. Това е нещото, което не можем да върнем. Надявам се, че той в този момент е горе и се радва на триумфите му, тъй като и той е съдействал за тях ", сподели майката.
Семейството на скиора приема всички компликации и тествания и продължава да се бори. По думите на Мартина, Алберт се е трансформирал след случая и за миг губи увереността си.
Гордата майка добави, че не е загърбила себе си в името на фантазиите на своите деца. Често се концентрира в това да им оказва помощ, само че намира време и за себе си и своите неща. Тя добави, че Алберт постоянно е в чужбина, а когато е в България също не живее с тях. Нямат ритуали преди надпревари, даже в противен случай – оставила е подготовката преди спусканията единствено на треньора му Ивайло Борисов, защото той е индивидът, който знае по какъв начин да го нахъса и какво да му каже.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР