Българите купуват масово втори дом в селски райони, без да

...
Българите купуват масово втори дом в селски райони, без да
Коментари Харесай

Добромир Ганев: Българите за първи път масово купуват втори дом на село

Българите купуват всеобщо втори дом в селски региони, без да се разделят с градските си жилища. Това се случва за първи път в Българи, съобщи по Нова нюз ръководителят на Национално съдружие недвижими парцели Добромир Ганев. По негово мнение това е устойчива тендеция, започваща още от началото на пандемията. Около 150-200 хиляди са адресни пререгистрации от по-голям към по-малък град, сподели Ганев.

 България сега не е в икономичеста рецесия, разяснява той. През първата половина на тази година има известно утешение на пазара на недвижими парцели, само че не може да се уточни наклонност. За България растежът на покупко-продажбите е 7%, като за София е 4%. Във Варна обаче покупко-продажбите с парцели са се нараснали с цели 20%, заяви на Национално съдружие недвижими парцели.

Добромир Ганев беше безапелационен, че растежът на пазара няма нищо общо с бежанците от Украйна. Инфлацията се отрази доста удобно на недвижимите парцели, разяснява той. Ганев сподели също, че доста хора влагат в парцели, поради упованието на неизбежно повишане на лихвите.

Спад в цените на парцелите не се чака, по-скрото ще спадне темпът на повишаването им, предвижда специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР