Българите, които не гледаме Биг Брадър, не спираме да се

...
Българите, които не гледаме Биг Брадър, не спираме да се
Коментари Харесай

Човека паяк или поредният фалшив герой

Българите, които не гледаме „ Биг Брадър ”, не стопираме да се чудим на какво се дължи убийственият триумф на сходни риалити излъчвания. Нали сякаш ние, нашите другари, родители, деца, съседи и близки незабавно сменяме канала, когато от него изпъчи бюст най-новата силиконова хубавица. И погнусено извръщаме взор, когато на екрана изскочи следващият световнонеизвестен плейбой без специалност. Кой тогава гледа тези „ пошли и вулгарни ” осъществявания, че им докарва и милионен рейтинг? 

Отговорът на този въпрос ми се разкри самичък предходната седмица в пловдивския градски превоз.  Един от кондукторите по линия №20 провежда театър, който събра повече фенове от „ Шоуто на Слави ” и „ Папараци ”, взети дружно. Находчивият „ акробат ”, наподобява, бе съзрял още в зората на кариерата си по какъв начин се става воин в България. Той се покатери по дръжките до тавана в препълнения автобус, с цел да таксува пасажерите. И до момента в който възпитаници и студенти му гледаха сеира и снимаха видео, новият пловдивски воин късаше билетчета и събираше популярност. За похлупак шефът му го награди с грамота и му връчи 50 лв. награда. Така Човека паяк Андрей Праматаров стана следващият български воин. Но до момента в който филмовият му другар, катерещ се по постройките, имаше задача да избавя света, нашият воин си беше сложил за цел да прави сеир. И нито той, нито началниците му се замислиха, че в случай че се бе стоварил с цялата си „ спортна ” външност върху някого от пасажерите, новината би звучала напълно друго.

Ще кажете, че би трябвало да сме положителни. И ще бъдете прави. Монетата обаче постоянно има и противоположна страна. Съвсем инцидентно се натъкнах на нея в един репортаж по малкия екран за същия този кондуктор. Тъй като за медиите той беше находката на деня, всички се надпреварваха да му задават въпроси. А той гордо разясняваше своето изобретение в света на градския превоз. Каква беше изненадата ми обаче, когато видях, че това е същият човек, който пред очите ми брутално унизи жена преди няколко месеца. Пътувах в №20 от Кючука към центъра. На спирката на гарата рейсът спря, а нашият смелчага се провеси от вратата и подмятна задявка на група девойки, чакащи автобуса. След като дамите не го удостоиха с внимание, той се провикна към едната: " Много си грозна ".

Изцепките на младежа не стопираха дотук. През целия път от гарата до спирката след тунела той разясняваше уличното придвижване на висок звук, а от радиото на водача дънеше крепък попфолк. Мачото се заиграваше и с две девойки на седалките зад водача. Момичетата очевидно бяха негови познати, защото отговаряха със смях на шегите му.

Кондукторът бъбреше безспирно и с лидера на автобуса, макар че зад тила му висеше голям надпис: " Разговорите с водача са неразрешени ".

Тогава си споделих, че даже да не е високоинтелектуално занятие, специалността на кондуктора изисква несъмнено отношение към хората, такт и положително образование. Този юноша обаче беше цялостно отричане на всички тези професионални и човешки качества. А ние го превърнахме в следващия подправен воин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР