Българите, които бяха блокирани в Германия, кацнаха успешно у нас.

...
Българите, които бяха блокирани в Германия, кацнаха успешно у нас.
Коментари Харесай

Блокираните българи на летище в Германия, кацнаха успешно у нас

Българите, които бяха блокирани в Германия, кацнаха сполучливо у нас. 150 пасажери, измежду които деца и бебета, прекараха близо денонощие на летище „ Франкфурт – Хан”. Причината да не излетят бе неприятното време. По-рано пред NOVA пасажерите се оплакаха от липса на храна и вода. Пасажерите обявиха, че считат да съдят самолетната компания групово и упорстват за обезщетение.

След денонощие закъснение, блокираните българи на летището „ Франкфурт-Хан” кацнаха на родна земя. „ Излъганата вяра, че ще излетиш в 8 часа, само че си затворен в един аероплан, който не излетява и не излетява. Осем часа не виждаш изход”, разяснява Гергана Лозанова. „ Това беше пъкъл. Имаше заболели - оперирани хора, дребни деца, които не издържаха”, прибавя Янка Илиева.

Първо обяснението на екипажа било, че самолетът не може да излети поради метеорологичните условия. „ Трябваше да почистят пистата, по-късно да напръскат самолета за обезледяване, само че той не мръдна. Правеха си сметка очевидно, че са изтощени и промяната им свършва. Вместо да наемат хотели за всичките, ни държаха до 6 ч. сутринта в самолета”, споделя Цветан Стефанов.

Раздали им храна и вода, само че тя не стигнала за всички. „ От компанията ни предложиха половинка вода, една шепа чипс и 100 грама доматен сок”, уточни Янко Желязков. „ Самите стюардеси споделиха, че не са готови за такава конюнктура. Раздадоха храната, която беше на борда, не стигна за всички, по този начин беше и с напитките”, прибавя Росен.

По думите на пасажерите след слизането от самолета дали обещание да ги настанят в хотел. Това обаче не се случило. „ Последното известие на водача беше, че на „ Информация” ще ни чака човек, който ще ни поеме. Ще бъде обезпечен превоз и ще бъдем настанени в хотел. Сварихме обаче изцяло празно летище”, съобщи Славка Понева. „ Чакахме 24 часа като кучета. Децата спят по земята, завити с якета. На летището беше нула градуса”, добавя Желязков.

В писмена позиция до NOVA от WizzAir обявиха, че полетът е бил пренасочен заради 6-часовото затваряне на летище „ Франкфурт-Хан” поради снегопочистване, „ което се е отразило и на оптималното работно време на екипажа”. На пасажерите било препоръчано настаняване в хотел.

„ Това е потъпкано достолепие хората да спят по земята и да се въргалят. Това няма кой да ни го върне”, безапелационна е Лозанова.

Часове преди полета към София българите получиха храна и питиета от чиновниците на генералното ни консулство във Франкфурт.

Заради преживения призрачен сън сънародниците ни упорстват самолетната компания да ги компенсира. „ Аз съм събрал подписите на всички - имена, адреси, телефони. Моето премеждие приключва в София, само че има хора от провинцията - тяхната авантюра в този момент продължава”, сподели Росен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР