Българите, както и всички чужденци, пристигащи в Гърция от 1-ви

...
Българите, както и всички чужденци, пристигащи в Гърция от 1-ви
Коментари Харесай

Гърция затяга пропускателния режим, пуска само с попълнени декларации и получен персонален код


Българите, както и всички чужденци, идващи в Гърция от 1-ви юли, ще попълнят наложителна декларация и против специфичен код от управляващите ще влизат на територията на Гърция. Целта на мярката е да може да се реагира неотложно при позитивен тест за Covid-19, оповестява БНР. 

От 1-ви юли Гърция отваря всички летища и пристанища за влизане на чужденци.

За пътуващите със аероплан се изисква декларацията да е изпратена 48 часа преди политане за Гърция. Същото е годно и за влизащите в Гърция с транспортен съд. За прекосяване на сухопътната граница се изисква показване на специфичен код, може и на книжен притежател.

В декларацията се попълнят всички персонални данни, страната, от която пристигате, и мястото, където сте били в последните 15 дни. Задължително се показва и маршрутът в Гърция, в случай че ще посетите няколко места, както и адресът, където ще отседнете. Ако пътувате с автомобил и по-късно употребявате ферибот, закупуването на билета става със същия код. 

В случай че на границата попаднете измежду туристите, на които се прави тест за ковид, тогава се самоизолирате един ден, до излизане на резултатите, на адреса, който сте показали в декларацията.

Според гръцките управляващи всекидневно над 8000 туристи, влизащи в страната, ще се тестват за Covid-19. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР