Българите имат добра репутация в Аржентина. Диаспората е голяма. Имали

...
Българите имат добра репутация в Аржентина. Диаспората е голяма. Имали
Коментари Харесай

Магдалена Гигова: Българите имат добра репутация в Аржентина

Българите имат добра известност в Аржентина. Диаспората е огромна. Имали са българин губернатор на провинция, имаме и доста депутати. Това сподели журналистът и странник Магдалена Гигова в предаването " Денят на фокус “  по Радио " Фокус “. 

Първите български заселници в Аржентина са главно в провинция Чако, която е с доста неподходящи атмосферни условия. Около половин милион наброяват нашите сънародници там през днешния ден, описа пътешественичката. 

Първите й усещания от Буенос Айрес са като от доста хубав европейски град. " Видя ми се доста дресиран, доста колониален, доста европейски. Нямаше го оня дух, който си представях. Архитектурата е колониална “, изясни Магдалена Гигова. 

Тя описа и за гробището " Реколета “, което е самобитен музей от статуи навън. Там са гробниците на най-големите и богатите семейства. " Там има повече от 6400 мавзолея, филигранни кули, скулптури, барелефи, само че легендите са доста повече. Най-легендарната му обитателка е Евита Перон, която доста мъчно е намерила своето място там, тъй като тя има непретенциозен генезис. Всички благородници със синя кръв или доста богатите са дали пикантен отпор, само че тя в последна сметка е заровена в гробницата на семейство Дуарте “, описа Магдалена Гигова.  

Гигова описа и за пътешествието си до Бразилия. При първото си пътешестване до там тя съумява да посети единствено Рио де Жанейро. Втория път стига и до водопадите Игуасу. Те се намират на границата сред Парагвай, Аржентина и Бразилия. " Не мога да настоявам от коя страна е по-зрелищно. Там не можеш да останеш изсъхнал по никакъв метод. Направени са едни доста красиви мостчета, тъй че да можеш да ги огледаш от всички страни. Това е просто чутовно. През цялото време има дъга и можеш да минеш под нея “, описа тя за естествения феномен.  

Успява да огледа водопадите и от горната страна.  

Пътешественичката съумява да посети и една фавела като част от туристическа обиколка. Фавелите са бедняшките квартали, гетата на Рио. Те имат свое лично ръководство и лични закони. " Ако си разсеян екскурзиант, в действителност може и да не излезеш. За да подбуден децата от фавелите да имат някакво свястно занятие, те ги взимат дребни и стартират да ги образоват на музика и танци “, изясни Магдалена Гигова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР