Българите и румънците пестят - не си купуват нищо дори

...
Българите и румънците пестят - не си купуват нищо дори
Коментари Харесай

Празникът на тираджията: Коледа на пет квадратни метра |

" Българите и румънците пестят - не си купуват нищо даже по Коледа ", споделя притежателят на крайпътно бистро в Германия в.  Той и личният състав му се стараят да са деликатни с тираджиите, останали по празниците надалеч от вкъщи.

Не всички могат да се приберат за празниците. Работещите в редица сфери дават наряди даже на Коледа и Нова година. Много водачи пък са принудени да прекарат дните, в които множеството хора са със фамилиите си, на стотици километри от своите. В Германия в неделя и на празничните дни придвижването на тежкотоварни транспортни средства е неразрешено. Затова доста водачи ще посрещнат Новата година на паркинги за отмора.

Българите и румънците се изхранват сами

" На празниците при нас идват сред 40 и 50 водачи ", споделя пред " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " Фолкер Робенс, който държи бистро на паркинг в провинция Долна Саксония. За празниците Робенс и екипът му са подготвили по-богато меню, с цел да могат да предложат на водачите нещо по-специално. Въпреки пандемията Робенс има право да отвори и ресторанта в задната част на паркинга, само че не го прави. " Не се изплаща ", изяснява той.

От угриженост за тираджиите

Голям интерес няма. Душ, тоалетна, чаша кафе и нещо бързо за ядене в бистрото - това търсят водачите на тежкотоварни транспортни средства даже и по празниците. А някои въобще не се възползват от предлаганите артикули. " Шофьорите от Румъния и България избират да се изхранват сами ", изяснява Робенс. Вероятно повода е, че множеството от тях не приказват нито немски, нито британски, или пък парите им не стигат за порция храна в бистрото.

Техните сътрудници от Германия, Западна Европа, Полша и рускоговорящите страни не пропущат опцията да си поръчат нещо за ядене - те получават по-добри хонорари. Освен това намират средство за връзка - някои от работещите в бистрото приказват полски и съветски. " Помагаме им, когато имат проблеми ", споделя Катя Клетке, която приказва съветски. Някои от клиентите ѝ са разграничени от околните си по три месеца, даже по половин година. " Помагаме им с това, че ги изслушваме ”. Особено по време на коледните празници това е извънредно значимо.

Кошмарът по Коледа

Когато директно преди Коледа стана ясно, че във Англия се популяризира нов по-заразен вариант на ковид, доста страни ограничиха придвижването на идващите от Острова. Франция затвори границите си за идващите от Англия, което остави хиляди водачи, изпълняващи товарни транспорти, блокирани на границата. На 23-и декември въпреки всичко им бе разрешено да преминат, в случай че имат PCR-тест с отрицателен резултат. Заради огромното скупчване и опашките, които към този момент се бяха образували обаче, доста водачи трябваше да прекарат Бъдни вечер и Коледа в транспортните средства на път към дома.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР