Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа. В

...
Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа. В
Коментари Харесай

Шампиони на Европа сме по харчене на пари за нет и телефон


Българите харчат най-вече за интернет и телефон в Европа. В същото време минимум пари отделяме за обезпечаване. Изводите са на европейската статистика, съгласно която България е отличник в Европейски Съюз по разноски за връзки, заяви Нова телевизия, съобщи " Дарик ".

Числата демонстрират по какъв начин разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от междинния европеец за храна, за алкохол, цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето. За гориво отиват съвсем 8% от приходите ни, което е повече от междинното. Но в това време по този индикатор ни изпреварват словенците. Те харчат 10 на 100 от парите си, с цел да изпълнят резервоарите на колите си.

Не сме толкоз смели в харченето обаче за облекла и обувки, регистрира Евростат. Даже сме последни. За тази цел даваме едвам 3% от парите си. Безспорно обаче държим първото място по разноски за интернет, телефон и пощенски услуги. Оказва се и че водим с доста на останалите европейци – плащаме съвсем двойно повече в по отношение на другите, с цел да поддържаме връзка от отдалеченост.

Експертите поучават, с изключение на харчовете, да създадем план и на заделените пари. И в случай че желаеме да имаме постоянни персонални финанси, най-добре да отделяме настрани най-малко 10% от месечния си приход, какъвто и да е той. Правилото е златно, само че не постоянно изпълнимо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР