Българите Георги Джоргов и Цветан Данаджиев останаха извън топ 50

...
Българите Георги Джоргов и Цветан Данаджиев останаха извън топ 50
Коментари Харесай

Джоргов и Данаджиев извън първите 50 при юношите на световното по биатлон

Българите Георги Джоргов и Цветан Данаджиев останаха отвън топ 50 в първия самостоятелен старт при юношите до 18 години по време на Световното състезание по биатлон за младежи и девойки в Шчучинск, Казахстан - самостоятелната дисциплинираност на 12.5 км.

Джоргов се показа малко по-добре, като се подреди 55-ти с общо 8 неточности в стрелбата си и на закъснение от 7:29.9 минути по отношение на златния медалист Якуб Боргула от Словакия, който повали 19 от 20 цели.

В същото време пък Данаджиев направи общо 7 пропуща при визитите си на огневия рубеж и в последна сметка приключи на 57-ма позиция на закъснение от 7:33.3 минути от спечелилия Боргула.

На върха в класирането словакът изпревари със 7.4 точки в разногласието за купата норвежеца Сиверт Герхардсен, а бронзът заслужи представителят на Хърватия Матия Легович.

В утрешния ден шампионатът на планетата за младежи и девойки продължава със стартовете в двата пола в самостоятелните дисциплини във възрастовата група до 21 години. Надпреварите са с начален час 8.55 и 11.55 и ще бъдат излъчени по Българска национална телевизия 3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР