Българите достигнаха 62% от доходите и стандарта на живот на

...
Българите достигнаха 62% от доходите и стандарта на живот на
Коментари Харесай

Анализ: Българите достигнаха 62% от стандарта на живот на средностатистическия европеец

Българите доближиха 62% от приходите и стандарта на живот на средностатистическия европеец. Това демонстрират обновените в края на годината данни на Евростат за 2022 година, представени от Института за пазарна стопанска система.
Според българските икономисти растежът е с 12% през последните пет години.
Малко преди празниците Евростат разгласява обновените данни за популацията в България и регистрира, че към 2022 година стопанската система ни е минала 62% от междинните равнища за Европейския съюз на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията по покупателната дарба. Показателят разказва процеса на догонване на средноевропейските приходи и стандарт на живот, като регистрира и разликите в цените сред обособените страни.
Този растеж до 62% най-вероятно е и историческият най-много за страната, споделят анализаторите от Института за пазарна стопанска система и пресмятат, че през последните години, макар рецесиите и политическата неустойчивост, догонваме европейските страни с повече от 2% годишно.
Според сравненията в разбора страната ни реализира този напредък на фона на 13 на 100 в Румъния и 10 на 100 в Литва и Полша.
И тук е от извънредно значение България да " не забуксува ", а да се възползва от постигнатите резултати като основа за по-нататъшен напредък през цялото трето десетилетие, предизвестява анализът на икономистите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР