Българите до урните за четвърти път тази година. След като

...
Българите до урните за четвърти път тази година. След като
Коментари Харесай

РЕШАВАЩ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ: Проф. Герджиков и Румен Радев излизат в директна битка за президентството

Българите до урните за четвърти път тази година. След като предходната седмица се организираха парламентарните и президентските избори, през днешния ден те ще гласоподават на балотажа за стола на " Дондуков " 2. Изборният ден стартира в 07.00 часа и ще продължи до 20.00 часа, като е допустимо той да бъде продължен до 21.00 часа, в случай че има опашки пред изборните секции.

В пряк конфликт на балотажа се изправят актуалният държавен глава Румен Радев и подкрепеният от ГЕРБ кандидат-президент проф. Анастас Герджиков.

И тези, както и всички предходни избори, се организират в изискванията на пандемична конюнктура, подбудена от COVID-19.

Припомняме, че до балотаж се стигна, откакто на първи тур гласоподаваха едвам 40,5% от имащите право на глас българи. Освен това и нито един от претендентите не съумя да прескочи бариерата от 50% - за Румен Радев гласоподаваха 49,42% или 1 322 385 индивида, а за проф. Герджиков - 22,83% или 610 862 индивида.

Очакванията на специалистите са за извънредно оспорвана борба на втори тур и победител с фотофиниш, защото за проф. Герджиков най-вероятно ще гласоподават симпатизантите на множеството от изгубилите претенденти на изборите преди седмица.

Агенция ПИК още веднъж първа ще ви осведоми за резултатите от изборния ден.

Очаквайте в ПИК TV и извънредни изявленията, разбори и мнения за развоя на балотажа.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР