Българите да отстояват демокрацията и благоденствието си постоянно, да не

...
Българите да отстояват демокрацията и благоденствието си постоянно, да не
Коментари Харесай

Президентът за новата година: Да не се задоволяваме с плахи амбиции

Българите да отстояват демокрацията и благоденствието си непрекъснато, да не се задоволяват с плахи упоритости, а да помнят, че са народ със славна история, намирал и в най-трудните моменти пътя към напредъка. Да градят мостове на духа и добротата и да се грижат за възрастните и хората в потребност, прикани в новогодишното си послание към нацията президентът Румен Радев.

„ Изтичащата 2019 година още веднъж ни напомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето непрекъснато изпитание. Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на мрачно, парите ни се харчат безконтролно, непрестанно се регистрират триумфи, до момента в който нищетата се множи, а качеството на живот пада фрапантно. Достъпът до вода и въздух се трансформира във въпрос на оцеляване, а неналичието на отмъщение и правдивост разколебава вярата ни в утрешния ден “, стартира Радев празничното си слово.

По думите му, в обществото ни би трябвало да има място и грижа " за възрастните и самотните, за хилядите българи, които през днешния ден се борят с недоимъка, и най-много за децата на България ".

" Защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка ", сподели още той.

По думите му българите са със славна история и в най-тежките тествания са намирали " пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал против грабителството, неправдата и безчестието ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР