Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене,

...
Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене,
Коментари Харесай

Имаме си кисело зеле и мляко, а даваме пари за имуномодулация

Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене, а дава луди пари за имуностимулатори и хапчета.

" Не мога да го схвана, Българинът дава луди пари за имуномодулация, а си има туршия, кисело зеле, кисело мляко и сирене. "

Удивлението от практиката е на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. В студиото на Нова телевизия Кантарджиев удостовери, че обичайните артикули защищават от грип и дават добър имунитет, а туршията и киселото мляко могат да се употребяват като поддръжка на имунната ни система в зимния сезон.

Първият случай на грип А N1H1 към този момент е доказан в България от Националната референтна лаборатория. Става въпрос за така наречен свински грип, потвърден преди два дни. За последната седмица в границите на Европейски Съюз са открити четири пъти по-често случаи на грип от този вариант.

Кантарджиев изясни, че от подобен грип боледуват по-често младежи, а напоследък се следи и по-често насърчаване на аспергилоза - тежко затруднение и от пневмония, което заплашва и живота на индивида. До скоро аспергилозата се е очаквала единствено при хора с имунен недостиг, само че това към този момент не е по този начин. Лечението коства 1000 лева дневно, а постоянно на българските лекари се постанова да импровизират, " защото парите за здраве отиват другаде ". Кантарджиев не разви тематиката.

По думите му сега в съвсем цялата страна хората се оплакват от кашлица, която продължава с месеци. Това обаче са други вируси (риновируси), които са присъщи за есента. Все още не са пристигнали присъщите за зимата вируси. Тези хора, които са с кашлица, би трябвало да са по-внимателни, тъй като са по-податливи на грипа.

Симптомите на грип са температура, болки в ставите, главоболие и раздразнение на очите от светлината, разясни проф. Тодор Кантарджиев. Грипът се развива бързо - в границите на няколко часа.

Не може да се предвижда какъв ще бъде броят на заболелите за сезона. Обичайно той е няколко стотин хиляди до милион. Ефективна процедура за ограничение на разпространяването на заболяването би било удължение на ваканцията на учениците при увеличение на случаите на грип по места, предложи Кантарджиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР