Българинът се вълнува от скока на цените, а управляващите не

...
Българинът се вълнува от скока на цените, а управляващите не
Коментари Харесай

Димитър Ганев, Тренд: Българите говорят за цени, а властта за всичко друго

" Българинът се вълнува от скока на цените, а ръководещите не приказват за този проблем. Това може да скъса връзката. Увеличаването на цените води до натрупването на обществено напрежение, което последователно ерозира публичната поддръжка за ръководството ". Това сподели в изявление за БГНЕС социологът от " Тренд " Димитър Ганев. Той предвижда вълна от обществено неодобрение, която за момента не се вижда с просто око.

" То може да не излезе на улицата в този момент или след месец, само че може последователно да ерозира публичната поддръжка за ръководството. Когато стартира да изтънява, тогава от по-малък мотив може да се възпламени искра, от която да пламне неодобрение ", съобщи Ганев и добави, че не чертае черни сюжети, а алармира за явен проблем, за който не се приказва задоволително от ръководещите.

Според него дистанцията сред Румен Радев и Кирил Петков ще настъпи, когато държавното управление стартира да натрупа негативи. " Това Народно заседание разполага с политическия капацитет да роди и друга власт, друга от това парламентарно болшинство сега. Вие ще питате по какъв начин би могло да наподобява това, аз ще ви отговоря с едно име – Любен Беров ".

Според него единствено на пръв взор държавното управление на премиера Кирил Петков и подкрепящата го коалиция наподобяват нежни и нестабилни.

" Електоратът на " Продължаваме промяната " стои доста твърдо зад кабинета, до момента в който този на съдружните сътрудници – Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " – са по-колебливи. Две трети от тях показват поддръжка към държавното управление, към 20% са колебаещи се. Това значи, че симпатизантите на другите партии не привиждат това като свое ръководство изцяло ", съобщи Димитър Ганев и добави: " Кабинетът се употребява с тефлоново покритие или казано по различен метод той се намира в своя меден месец ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР