Българинът продължава да стои настрана от киносалоните през лятото и

...
Българинът продължава да стои настрана от киносалоните през лятото и
Коментари Харесай

Box Office: „Където пеят раците“ събра най-много зрители през уикенда

Българинът продължава да стои настрани от киносалоните през лятото и следващите данни от Националния кино център потвърждават това. Цели три министър председатели имаше у нас през миналия уикенд, само че общо те събраха малко над 10 хиляди фенове. Лидер измежду тях е нашият персонален любимец - „ “.

Адаптацията по едноименния разказ на Делия Оуенс притегли 3 991 души по кината, от което приходът доближи 40 340 лева В международен мащаб обаче лентата се радва на доста по-голям триумф, въпреки това значително да се дължи на обстоятелството, че дебютира на огромен екран преди повече от месец на пазара в Съединени американски щати. Box Office Mojo пресмята, че общо филмът е събрал съвсем $98 млн.

Другото огромно заглавие с премиера през уикенда не „ “ на Джордан Пийл. Това заглавие събра 3 122 фенове и доходи от 34 611 лева в българския боксофис. Парадоксът обаче е, че в Съединените щати се употребява с голям интерес, макар оценката на ФАКТИ, че филмът е най-лошото нещо, излизал от началото на годината. Общо приходите му се равняват на $133 млн.

Третата премиера пък бе на „ Капитан Саблезъб и магическият елмаз “. Анимационното филмче доближи едвам до 2 576 фенове и изкара единствено 22 208 лева от продажба на билети в България. Любопитното е, че това е норвежка продукция, датираща чак от 2019 година По една или друга причина обаче доближи до нас 3 години по-късно.

Лидер по доходи у нас за втора поредна седмица е „ “, само че не тъй като притегли най-вече фенове, а тъй като се поддържа на екран от по-скъпите киносалони, където цената на билета е с към 1/3 по-висока от тази в по-малките съперници. Това заглавие събра 40 496 лева и общо 366 505 лева, откогато потегли по кината преди 3 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР