Българинът победи с 6:4, 6:7, 6:4 англичанина Кайл Едмънд за

...
Българинът победи с 6:4, 6:7, 6:4 англичанина Кайл Едмънд за
Коментари Харесай

Гордост За България! Григор Димитров Е На Полуфинал В Бризбън! Вижте Видео От Голямата Победа!

Българинът победи с 6:4, 6:7, 6:4 англичанина Кайл Едмънд за близо два часа и половина в мач, в който отново не липсваше драма.

Явно е писано годината да тръгне по този начин за първата ни ракета, откакто още веднъж три сета трябваха за триумф и над австралиеца Джон Милман в четвъртък.

В събота преди обяд българско време Димитров ще се изправи против Ник Кирьос (Австралия) за място във финала на конкуренцията, която завоюва през 2017 година Григор този бе убеден на първи сервис, печелейки 83 % от точките с него, против 68 на британеца. Чувствително предимство в съставен елемент, който в четвъртък не работеше добре при сложния триумф над Милман, написа дир.бг.

Световният №3 проби единствено един път подаването на противника при 4:3 в първия сет. Напълно задоволително, като Григор не позволи да бъде продънен негов сервис-гейм, допускайки противникът да стигне единствено два пъти до брейкбол.

Гришо бе разумен, на моменти отпускаше ръката и показваше разликата в класите, само че отново мина през драма. В тайбрека на втората част Едмънд даде всичко, което имаше в " сака " - мощни удари, бягане и себераздаване за всяка точка. И стигна до решителна трета част.

Там Григор и британецът още веднъж се вкопчиха в равностойна борба и до 4:4 за българина нещата не се накланяха уверено в нито една от двете направления.

Тогава пристигна и моментът на мача, а евентуално и на деня в света на тениса. Едмънд падна, откакто стъпи изкривено и се хвана за глезена. Британецът има проблем с контузия там и се сгърчи от болежка, а Григор непринудено спринтира, прескочи мрежата и отиде да оказва помощ на противника.

Вдигна го и му оказа помощ да иде до стола си, с цел да получи помощ от здравно лице. Аплаузите от трибуните бяха първата реакция, а обществените мрежи пламнаха в одобрителни мнения за спортсменството на Димитров. С постъпката си Гришо сподели класа и отвън корта.

Той взе гейма си, а след това проби незабавно подаването на Едмънд и завоюва мача, само че даже не сподели буйна наслада, а поздрави гордия британец, който не се даде елементарно.

Григор извърши своята задача и е на полуфинал. Само че ще би трябвало да усъвършенства някои съставни елементи, измежду които е бекхендът, който съвсем не работеше против Едмънд.

Идва среща с Кирьос, който е комфортен съперник - две срещи, две победи за българина. Последната бе през 2017 година в Синсинати, където Гришо би австралиеца на финала на шампионата " Мастърс 1000 " и подвигна първата си купа от конкуренция с подобен сан.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР