Българинът Нишан Джингозян се кандидатира за общински съветник на местните

...
Българинът Нишан Джингозян се кандидатира за общински съветник на местните
Коментари Харесай

Българин - кандидат за общинар в Лондон

Българинът Нишан Джингозян се кандидатира за общински консултант на локалните избори в Енфийлд, cевероизточен Лондон, които ще се проведат на 5 май тази година. Той е включен в листата на Лейбъристката партия след вътрешни избори, които демонстрират, че е известен и може да бъде представител на българската общественост. Ако той бъде определен, българите, които са компактна общественост в този регион, ще бъдат за първи път показани в Общинския съвет, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според данни на министерството на вътрешните работи във Англия живеят над 320 хиляди наши сънародници, които нямат посланичество на политическо равнище. Техните проблеми могат да бъдат решавани на локално равнище, съгласно господин Джингозян, а те са свързани главно със статута на уседналост. Много българи, които живеят тук, не са кандидатствали за статут или не могат по какъв начин да го потвърдят, тъй като не поминък по какъв начин, твърди Джингозян, базирайки се на опита си в работата със етнически малцинствени групи в региона.

Чуждите жители, които нямат статут, не мога да се употребяват от правото на труд и обществени грижи, опазване на здравето и обучение. Голям проблем е достъпът до здравната система на Англия, тъй като 16 000 души, които живеят в Енфийлд, не са регистрирани при персонален доктор, споделя Нишан Джингозян. Ваксинацията против Коронавирус също стои на дневен ред. В Лондон живеят над 300 общности, само че българската общественост е на едно от последните места по имунизирани. Само 22% от българите, живеещи в Лондон, са ваксинирани против Коронавирус. За съпоставяне - в другите общности процентът на имунизирани доближава до 80.

Интеграцията в едно общество е дълъг развой и лишава години, споделя претендентът на лейбъристите, само че тук старания се поставят от най-ранна възраст. Училището ползва тласъци и санкции, с цел да може децата да бъдат включени в просветителния развой. Българската общественост, която е избрана като предпочитана от кмета на Лондон Садик Хан, се употребява с привилегията да има съветници в учебните заведения, които поддържат връзка с родителите на български език, а Енфил е регионът с най-голяма българска общественост в Лондон.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР