Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се

...
Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се
Коментари Харесай

Дайнов: Българинът се прави на тарикат, но всеки пройдоха може да го излъже

Българинът не е песимистичен, той постоянно гледа да не се мине, постоянно акцентира какъв брой е остроумен, само че всеки преминаващ лъжец може да го излъже.

Това съгласно проф. Евгений Дайнов е в основата на сполучливото разпространяване на подправените вести у нас.

Преди седмица една такава беше на път да провокира скандал сред София и Анкара, откакто мнозина повярваха, че турски войски са отказали да изоставен територията на България след обучение.

„ На този декор, че ти си гявол и по-тарикат от другите е по-лесно да се вържеш. Колкото по-фрапантна е подправената вест, толкоз по-лесно е да й вярваш – ти си тарикатчето, което знае защо става дума, до момента в който професорите четат дебели книги и не знаят нищо от действителния живот”, изясни той в студиото на „ Тази неделя” и направи паралел с ужким пресметливия воин на Тодор Колев от „ Господин за един ден”, който в последна сметка пада в клопката.

Политологът уточни, че би трябвало да се обърне изключително внимание на случаите, в които държавното управление също създава подправени вести.

„ Целта е жителите да се трансфорат в крепостни селяни. Гражданинът е суверен, който образува властта посредством осведомен избор. Ако бъде комплициран дотам, че да не има вяра на нищо или да има вяра на всичко, той не може да направи осведомен избори и не може да си управлява властта”, акцентира Дайнов и добави, че на всички места ръководещите желаят да нямат мандати, отговорности и ангажимент да се регистрират пред народа си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР