Българинът не е изгубил вярата си, но изпуснахме да работим

...
Българинът не е изгубил вярата си, но изпуснахме да работим
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Българинът не е изгубил вярата си

Българинът не е изгубил вярата си, само че изпуснахме да работим с подрастващите деца. Това съобщи Западно и Средноевропейски митрополит Антоний в утринния блок на Българска национална телевизия.

По данни на Агенцията за обществени разбори всеки трети /34 процента/ мисли, че Бог съществува и е угрижен за всяко човешко създание, до момента в който на противоположното мнение са към 30 на 100. Вярата в Бог е станала малко по-масова за 20 години - от 28 % през 1998 година до 34 % през 2018 година

"Чисто статистически българите са надълбоко вярващи, въпросът е до каква степен тази религия се живее на дело и процедура. В съпоставяне със Сърбия, Румъния и Гърция, да вземем за пример, има какво още да се направи ", добави той.

"Работим с християнското семейство, то ще бъде крепко в нравствен аспект, това е инвестиция в бъдещето, която би трябвало да създадем всички с общи старания ", разкри духовният чиновник.

"Вярата е съхранила българския народ през всички тествания. Да се постараем да обичаме Бог и ближните си ", приключи митрополит Антоний.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР