Българинът, който беше обвинен от Великобритания в заговор за извършване

...
Българинът, който беше обвинен от Великобритания в заговор за извършване
Коментари Харесай

Българинът, заподозрян за шпионаж във Великобритания, остава в ареста

Българинът, който беше упрекнат от Англия в скрит план за осъществяване на шпионаж в интерес на Русия, остава в ареста. 38-годишният Тихомир Иванчев се яви пред Уесминстърския магистратски съд, където публично му беше повдигнато обвиняването. Той единствено удостовери своята идентичност.

Стана ясно, че е бил задържан на 7 февруари, след което е бил освободен под гаранция. Задържан е наново, откакто Кралската прокуратура е разкрила задоволително доказателства, че той е съпричастен към шпионската активност на петимата други наши сънародници, задържани в Англия преди година.

Иванчев се намира от години на Острова. През 2018 година е основал компания за дизайн. Неговата адресна регистрация се намира в Западен Лондон, където е и тази на Ваня Габерова – една от другите арестувани. Заедно с нея предишния февруари бяха задържани Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер Джамбазов. Те бяха упрекнати в шпионаж в интерес на Русия през септември. Тогава съдът реши, че сънародниците ни би трябвало да останат за непрекъснато в ареста, до момента в който тече процесът против тях, тъй като съставляват заплаха за Обединеното кралство. Освен това беше преценено, че могат да изоставен страната и да се укрият.

Следващото дело против Иванчев ще е на 15 март, а против останалите петима – през октомври. Макар никой от тях да не е търсил никакво подпомагане от българското посолоство в правосъдната зала още веднъж участва консулът Николай Ванчев, който сподели, че дипломатическата ни задача ще следи деликатно развиването на случая.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР