Българинът иска по-висока заплата, независимо в кой сектор е. Това

...
Българинът иска по-висока заплата, независимо в кой сектор е. Това
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Рязането на болничните са мерки в грешната посока



Българинът желае по-висока заплата, без значение в кой бранш е. Това деяние на бизнеса би трябвало да бъде ускорено. Трябва да се стопират опитите на недобросъвестните работодатели, които оферират лишаване на права. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

По думите му главните проблеми на пазара на труда са неналичието на фрагменти и ниските заплати.

„ Още предходната година предложихме да се желае по 100 лв. върху заплатата. Резултатът е, че междинната заплата за страната е повишена със 98 лв., което е знак че пазарът на труда върви нагоре. Въпреки това сме доста надалеч от междинните стандарти в Европейски Съюз. 20 милиарда е облагата на бизнеса, по данни на Национален статистически институт, за предходната година. Пари бизнесът е извадил. Действително те му трябват за вложения, само че 20% могат да се дадат за повишение на заплатите. Увеличението на заплатите постоянно зависи от натиска върху бизнеса “, акцентира Димитров.

„ В предприятията притежателите схванаха, че няма опция с изключение на да усилят заплатите. Квалифицираните фрагменти гледат с едното око на открито. Трябва да задържим фрагментите, а това е методът “обяви Пламен Димитров.

„ Ако желаеме да имаме късмет за еврозоната и Шенген би трябвало да наваксаме и да стигнем най-малко 60% от прихода на междинния европеец. Предстои да чуем отговора на нашия министър председател. София не е България “. По думите на синдикалистът доста огромен % от българите получават приходите под междинната работна заплата. Работещите зареждат безработните. „ Няма друга опция и се веселя, че от ден на ден политици го схващат “.

„ Рязането на болничните са ограничения в неверната посока за нас. Хората желаят да получат някакъв приход, който да ги стимулира. Решението е в усилването на контрола, а не в орязването на правата “, безапелационен бе Димитров.

Той подсети, че който не заплаща осигуровки върху действителните приходи го грози затвор. Сивата стопанска система вреди на служащите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР