Българинът Илиян Кузманов изпревари Стивън Кинг и Джон Гришам в

...
Българинът Илиян Кузманов изпревари Стивън Кинг и Джон Гришам в
Коментари Харесай

Българин изпревари Стивън Кинг и Джон Гришам

Българинът Илиян Кузманов изпревари Стивън Кинг и Джон Гришам в литературна ранглиста, а носителят на „ ЕМИ “ Логан Крауфорд го показва като „ най-сексапилния публицист за 2021 година “, определен от 2-милионната публика на списанието за поп просвета „ FilmDaily “. 

„ Играта сред разсъдък и прелест е значима в днешния век. Трябва писателите да са по-атрактивни, с цел да вдъхновят новото потомство повече да чете “, разяснява по този мотив българинът пред уеб страницата BG Voice.

Книгата на Илиян Кузманов „ Дяволът! Аз го познавам “, в британската ѝ версия, се задържа 3 седмици в класацията на лондонското Talk Radio. За нея гласоподават към 10 хиляди слушатели. Изпреварва произведения на Стивън Кинг и Джон Гришам.

Книгата му „ Ако срещнеш Буда, убий го “ се изкачва на 15-о място в най-четените заглавия и в Топ 20 за продажби на цифрова книжарница Amazon. Бестселърът печели премията „ Литературни титани “ в Съединени американски щати и е измежду финалистите в най-големия книжовен конкурс – Readers Favorite International Book Award Contest, с награден фонд от 100 000 $.

Американският ефирен канал Fox три пъти в границите на няколко месеца отразява българския публицист, а медии като US Today, CBS и NBS описват историята му.

„ И двете книги потеглих да пиша в стадий от живота си, когато бях влюбен и започнах дълго странствуване в Азия за към година и половина – споделя Илиян. – Бях попаднал на един остров, носех дневник, на който трябваше да се изучавам да рисувам, обаче ми се повреди преносимият компютър и започнах да пиша на него. “

Дигиталните копия и на двете книги на български език той дава гратис на сънародниците си по света. Този жест е част от последната му идея – да упорства за цялостното дигитализиране на библиотеките, с цел да е наличен целият хартиен фонд за всички българи. Да може всеки, против абонаментна карта, да разполага с целия библиотечен лист от заглавия.

„ Хартиените книги в никакъв случай няма да умрат друго е чувството да ги докосваш и прелистваш, ароматът… Но какъв брой книги можем да си позволим да купим? А издателите дано подхващат по-атрактивни способи за показване на книгите. Да има привличане към създателя, а децата да схванат, че да си публицист е не по-малко влиятелно от това да си футболист да вземем за пример “, споделя Илиян.

Писателят споделя, че и двете си книги написа някак апропо. Вълнуват го повече обществените дела. „ Писането не ми е главното занятие. То е нещо, което ми доставя наслаждение, едно занимание, което се пробвам да съвместя с потребните неща, които върша – обществените ми планове. За мен постоянно, още от дребен, са били значими не парите, а желанието да направя живота на някого по-добър “, разяснява Илиян.

Той чете от 4-годишен, приключва езиковата гимназия в Пазарджик с френски и британски, след това право в Пловдивския университет.

На 23 години продава жилището си в Пазарджик и отпътува за Канада с 4000 $. В Монреал си намира работа в обществен център за деца на емигранти. „ Поисках да последвам за обществен служащ, само че добре, че не ме одобриха, тъй като щях да бъда просто чиновник на заплата. Сега имам бизнес и свободата да употребявам парите си както желая “, споделя той. Завършва история в университета „ Конкордия “ в Монреал, получава и документ за финанси и банково дело.

Първия си бизнес той отваря във Англия, където отпътува след завършването на „ Конкордия “. В Лондон основава компанията „ DomesticHelpLondon “ – за всевъзможни услуги като разчистване, гледане на деца, поправки, кетъринг. За да е в час с етикета в кетъринга на най-високо равнище, през 2017 година приключва във Венеция курс при Гари Уилямс, към най-стария частен клуб в Европа – „ British Butler Institute “.

Вторият му бизнес е обществен център – „ Ezo Bistro “, където подрежда 3000 книги, множеството първо издание, по философия, история, религии и право. Продават картини на бездомни художници, оферират за бездомни хора гратис кафе, чай, парещ шоколад, бисквити.

През 2019 година той се връща в България, записва онлайн „ Глобална политика “ в университет в Германия. Ръководи бизнеса си в Лондон от отдалеченост, а огромна част от приходите си влага в планове в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР