Българинът харчи средно по 160 евро или по около 320

...
Българинът харчи средно по 160 евро или по около 320
Коментари Харесай

Българинът харчи за почивка средно по 320 лв. на човек

Българинът харчи приблизително по 160 евро или по към 320 лв. на човек за отмора или почивка, демонстрират данни от разбор на Евростат за междинните разходи на европейците по време на отпуски или почивки през 2015 година Средно за Европейски Съюз индикаторът за ваканционните разходи е 320 евро на човек.
 
Харчим 1,2 милиарда лв. годишно за пътувания

Според данни на Национален статистически институт пътуванията на българите през 2015 година са били съсредоточени извънредно в страната - към 80%. Около 15% от сънародниците ни са пътували в чужбина, а близо 5% са подхванали смесени пътувания - в страната и в чужбина.
 
Преобладаващата възрастова група българи, която пътува, е била на възраст 25-44 години. По-голямата част от лицата на възраст над 15 година, които са пътували в страната или в чужбина (над 70%) - са показали като цел " отмора или екскурзия ".
 
Все повече българите пътуват за почивки вътре в страната

Средният разход на едно лице при пътешестване в България, е бил към 320 лв., а за пътешестване в чужбина са били нужни към 500 лева приблизително на човек, демонстрират данните на Национален статистически институт.
 
Същевременно, отново съгласно данни на Национален статистически институт, през 2015 година към 60% от сънародниците ни не са били в положение да си разрешат едноседмична отмора отвън дома. В сходна обстановка са се намирали близо 4 млн. българи, съгласно родната статистика.
 
Най-много за почивка и отмора приблизително на човек харчат жителите на Люксембург - приблизително по 740 евро. Следват жителите на Австрия - 610 евро и Малта - 590 евро.

Българин изпадна в неуместна обстановка, заплати два пъти за едни и същи нощувки в италиански хотел
 
Според европейската статистика минимум пари за ваканционни разноски се отделят в Румъния и Латвия - приблизително по 116 евро на човек. Други страни с по-ниски разноски за отмора са Чехия - приблизително по 125 евро на гражданин, Унгария - по 130 евро, Португалия - 156 евро, Полша - 180 евро и други
 
Сред страните, в които се харчат пари за почивка над средноевропейското равнище (320 евро) са Белгия - 560 евро, Ирландия - 470 евро, Кипър - 450 евро, Германия - 427 евро и други
 
Според данни на европейската статистика през 2015 година повече от четвърт милиард европейци са подхванали разнообразни туристически пътувания с най-малко една нощувка. Най-активни в пътуванията са били германците - над 53 милиона, французите - 38 милиона, испанците - 24 милиона, италианците - 21 милиона и други По тематиката През април българите са пътували най-често до Италия и Гърция Чакаме над 5,5 млн. туристи по морето
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР