Българинът е реалист, защото не сочи, че иска невъзможни доходи.

...
Българинът е реалист, защото не сочи, че иска невъзможни доходи.
Коментари Харесай

Българинът иска нормална заплата от 2000 - 2500 лева

”Българинът е реалист, тъй като не сочи, че желае невъзможни приходи. Той желае естествена заплата, близка до тази в Чехия и Унгария, а не се съпоставя с французите и германците. Той знае къде би трябвало да бъде след 25 години преход. Хората сред 18 и 35 години се усещат най-щастливи и имат вяра, че нещо ще се промени ”. Това сподели пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева във връзка проучването на център " Тренд ".

То демонстрира, че 60% от българите не са задоволени от стандарта си на живот. Точно толкоз обаче е и делът на сънародниците ни, които се дефинират като щастливи. В същото време всеки пети българин твърди, че има спестени пари. Половината от сънародниците ни ще живеят добре, в случай че имат месечен приход сред 1000 и 2000 лева За една четвърт от живеещите в столицата мечтаният месечен приход пък е над 2500 лева.Още по тематиката

Според политолога тази 60% незадоволеност на българина носи капацитет за промени, а политиците би трябвало в най-скоро време да ги създадат, тъй като се появяват хора като Слави Трифонов, които ще " яхнат " националното неодобрение.
Според писателя и режисьор Нидал Алгафари в това изследване има огромна неточност, тъй като хората в страната събират жълти стотинки, с цел да си купят самун.
" Политиците освен назовават народа дебилен, те го вършат подобен. Обществото ни е докарано до един банкрут. Ще е много градивно в случай че се оглеждаме по-добре по време на избори - да избираме политици, милеещи за страната ", разяснява още Алгафари.

Заместник-председателят на Института за дясна политика Георги Харизанов посочи, че тези данни са усреднени и по тях не може да се каже какво е положението на българския народ.
" Обществото ни е в пъти по-добре от преди 5 години. Има двойно нарастване на междинната заплата, стандартът на живот се е вдигнал доста. Проблемът е неравенството, поради което в никакъв случай няма да можем да кажем " ние сме богата страна ", означи още гостът на " България заран ".

Той добави още, че народът прекомерно доста е бързал да се развие по време на прехода и тъкмо по тази причина в този момент на всеки му се вижда, че не е получава това, което заслужава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР