Българинът е пети в Европа по изпит алкохол на глава

...
Българинът е пети в Европа по изпит алкохол на глава
Коментари Харесай

Българинът в топ 5 на най-пиещите алкохол в Европа

Българинът е пети в Европа по изпит алкохол на глава от популацията с 12,3 л. Първи са естонците по 14,3 л на човек, следват чехите и германците, демонстрира статистиката. При нас е по-високо количеството на изпит корав алкохол, настояват специалисти - 5,34 л. Това ни отрежда 2-о място в Европа.

Според психотерапевта Владимир Бостанджиев, исторически видяно българите принедлежат към групата нации, които пият с мярка и такива статистики не са изключително надеждни за крайни изводи, съобщи bTV.

Според статистиката сме на 22-о място по пиянство на вино и на 13-о място по пиянство на бира в Европейски Съюз. Напоследък наклонността е българинът да се ориентира към по-леките алкохолни питиета, сочат статистиките.

Ракията е с нас от епохи и отваря вкус към други алкохолни питиета с висок градус - да вземем за пример водката, която е на второ място и уискито. У нас се пие по радостни и тъжни мотиви. Радостни - рождени дни, подписване на брак, и по тъжни - загуба на човек, несподелена обич, сподели Бостанджиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР