Българинът е най-добрият клиент по родното Черноморие, твърдят търговци от

...
Българинът е най-добрият клиент по родното Черноморие, твърдят търговци от
Коментари Харесай

Българските туристи харчат най-много по морето

Българинът е най-хубавият клиент по родното Черноморие, настояват търговци от Приморско. През последната седмица морското градче към този момент е почнало да се цялостни с туристи, основно българи, чехи и поляци. В съпоставяне с предходната година обаче хората харчели много по-малко, споделят продавачите. За в този момент, едни са удовлетворени от оборотите, до момента в който други регистрират спад от 40 до 60% по отношение на предходната година, пресмята БНР.

" Чакаме към момента, по принцип е обикновено. При нас всяка година стартира малко по-късно сезонът, само че ще имаме туристи ".

" Като всяко лято, началото е по-слабо, усеща се усилване последните дни, поляци, чехи, хора, които си идват всеки сезон. Но най-важни са българите, те са ни най-сериозният контингент, най-хубави, като купувачи ".

" Много е мъчно тази година, по този начин мъчително хората се разделят с парите, не харчат пари съвсем за нищо. Повечето са с гривни и очевидно са на ол инклузив, не дават пари за друго ", споделят продавачите.

Най-големи обороти търговците създали по време на пандемията, когато българите почиваха у нас, защото границите бяха затворени, споделят още продавачите. По думите им тези туристи в този момент ги няма, тъй като са предпочели Гърция или Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР