Българинът е любител и ценител на вкусния хляб и тестените

Българинът е любител и ценител на вкусния хляб и тестените ...

Какво се случва с тялото, когато спрем да ядем хляб

Българинът е любител и ценител на вкусния хляб и тестените изделия. Не минава и ден, без да си отрежем филийка - било то за сандвичи или да я комбинираме с някоя вкусна гозба. Просто така сме свикнали. Понякога ядем дори и картофите с хляб. Но когато ядем прекалено много хляб или тестени изделия, килограмите ни започват да се вдигат. Когато спрем или ограничим до минимум консумацията на хляб, в нас настъпват следните промени:
1. Започвате да смъквате килограми
Това няма как да стане веднага след спирането на хляба. Организмът първо трябва да се адаптира. Като минат около 2 седмици, кантарът ще тръгне постепенно надолу. Но освен въглехидратите, вие трябва да се справите и с мазнините, затова ефектът ще е минимален.
2. Има вероятност от поява на грипоподобни симптоми

Нещата, които никога не трябва да изхвърляш Нещата, които никога не трябва да изхвърляш
Фън Шуй обикновено казва, че в къщата не трябва да се натрупват ненужен боклук и развалени предмети. Но тези 6 неща никога не трябва да...
Когато рязко спрете употребата на хляб, организмът ни преживява вид стрес. Не е изключено да започнете да нямате сила и да ви болят мускулите и ставите - точно като началото на някакъв вирус. Това е така, защото въглехидратите са източник на енергия , а когато вие ги ограничите, ще започнете да се изморявате по-бързо и може да се чувствате известно време отпаднали. Възможна е поява на безсъние. Сухотата в гърлото няма да е необичайно явление.
3. Настроението ви ще е променливо
Когато кажете чао на хляба, вашите запаси от въглехидрати ще започнат да намаляват, а това ще се отрази и на настроението ви. Свикнали сте да сте спокойни, когато приемате въглехидрати, но когато ги ограничите, хормонът на щастието се понижава, което води до влошаване на настроението ви.
4. Възможни са реакции на щитовидната жлеза
Когато спрете с хляба, щитовидната жлеза може да реагира. Вие може и да не го усетите директно, но не се чудете, ако се появят симптоми на лесна уморяемост, запек и непоносимост към студени храни или напитки.

Бърза баница от стар хляб Бърза баница от стар хляб
Не бързайте да изхвърляте стария хляб. Знаете ли, че от него може да приготвите вкусна баница? Това са продуктите, които са ви необход...
5. Недостиг на витамин C
Ако сте на режим, който изключва въглехидратите, вие се нуждаете от допълнителни количества витамин C. В началото той ще се преработва по-трудно от организма, тъй като сте повишили нивата на стрес, вследствие на спиране на приема на хляб и тесто.
6. Може да усещате безсилие и постоянно да ви се спи
Ако съчетаете някакъв вид спорт, докато сте спрели с хляба, вашата издръжливост ще спадне значително. Когато липсват въглехидрати в организма, вие се чувствате във влошена кондиция и нямате сила. За да стъпите отново на крака, намерете други източници на въглехидрати, които да бъдат заместител на хляба, който сте спрели. Трябва да наваксате и да възстановите жизнените си сили. Иначе няма да може да спортувате пълноценно и ще се уморявате лесно и бързо.
Споделете всичко това, ако искате да помогнете на някой да смъкне безболезнено килограми

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com