Българинът е любител и ценител на вкусния хляб и тестените

...
Българинът е любител и ценител на вкусния хляб и тестените
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато спрем да ядем хляб

Българинът е фен и познавач на вкусния самун и тестените произведения. Не минава и ден, без да си отрежем филийка - било то за сандвичи или да я комбинираме с някоя вкусна манджа. Просто по този начин сме привикнали. Понякога ядем даже и картофите с самун. Но когато ядем прекомерно доста самун или тестени произведения, килограмите ни стартират да се подвигат. Когато спрем или ограничим до най-малко потреблението на самун, в нас настъпват следните промени:
1. Започвате да смъквате килограми
Това няма по какъв начин да стане незабавно след прекъсването на хляба. Организмът първо би трябвало да се приспособява. Като минат към 2 седмици, кантарът ще тръгне последователно надолу. Но с изключение на въглехидратите, вие би трябвало да се справите и с мазнините, по тази причина резултатът ще е най-малък.
2. Има възможност от поява на грипоподобни признаци
 Нещата, които в никакъв случай не би трябвало да изхвърляш Нещата, които в никакъв случай не би трябвало да изхвърляш
Фън Шуй нормално споделя, че в къщата не би трябвало да се натрупват непотребен отпадък и развалени предмети. Но тези 6 неща в никакъв случай не би трябвало да...
Когато внезапно спрете използването на самун, организмът ни претърпява тип стрес. Не е изключено да започнете да нямате мощ и да ви болят мускулите и ставите - тъкмо като началото на някакъв вирус. Това е по този начин, тъй като въглехидратите са източник на сила, а когато вие ги ограничите, ще започнете да се изморявате по-бързо и може да се чувствате известно време отпаднали. Възможна е поява на бодърствуване. Сухотата в гърлото няма да е извънредно събитие.
3. Настроението ви ще е изменчиво
Когато кажете довиждане на хляба, вашите ресурси от въглехидрати ще стартират да понижават, а това ще се отрази и на настроението ви. Свикнали сте да сте спокойни, когато приемате въглехидрати, само че когато ги ограничите, хормонът на щастието се намалява, което води до утежняване на настроението ви.
4. Възможни са реакции на щитовидната жлеза
Когато спрете с хляба, щитовидната жлеза може да реагира. Вие може и да не го усетите непосредствено, само че не се чудете, в случай че се появят признаци на лесна уморяемост, запек и нетърпимост към студени храни или питиета.
 Бърза баница от остарял самун Бърза баница от остарял самун
Не бързайте да изхвърляте остарелия самун. Знаете ли, че от него може да приготвите вкусна баница? Това са продуктите, които са ви необход...
5. Недостиг на витамин C
Ако сте на режим, който изключва въглехидратите, вие се нуждаете от спомагателни количества витамин C. В началото той ще се преработва по-трудно от организма, защото сте повишили равнищата на стрес, в резултат на прекъсване на приема на самун и тесто.
6. Може да усещате изтощение и непрекъснато да ви се спи
Ако съчетаете някакъв тип спорт, до момента в който сте спрели с хляба, вашата устойчивост ще спадне доста. Когато липсват въглехидрати в организма, вие се чувствате във влошена кондиция и нямате мощ. За да стъпите още веднъж на крайници, намерете други източници на въглехидрати, които да бъдат сурогат на хляба, който сте спрели. Трябва да наваксате и да възстановите виталните си сили. Иначе няма да може да спортувате пълноценно и ще се уморявате елементарно и бързо.
Споделете всичко това, в случай че желаете да помогнете на някой да смъкне безболезнено килограми

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР