Българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 години и то

...
Българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 години и то
Коментари Харесай

Бранимир Ботев: Българинът ще достигне средноевропейско ниво след 90 години

„ Българинът би достигнал средноевропейско равнище след 90 години и то в случай че през това време Европейският съюз има нулев напредък ”, сподели Бранимир Ботев, изпълнителен шеф на Европейския институт по тактики и разбори пред БТВ.

По думите му в случай че Европейски Съюз има напредък едвам 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а в случай че е единствено 1% това ще се случи след 233 години.

„ Ние стартираме от една доста ниска база и растежът, който вършим, не може да догони това, което имат европейските страни. Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е минала по-голямо разстояние ”, сподели Ботев.

Той е безапелационен, че би трябвало страната ни да се сплоти към национални цели и цели, които да не са партийни.

„ Българската стопанска система е камертонна. Камертонът реагира когато бъде ударен – ние сме мощно резониращи във връзка с външните фактори ”, добави Ботев.

По думите му страната ни от дълго време е занемарила значими индустриални браншове, като е отгледала „ витринния бранш ” на зърнопроизводството.

„ Когато борсовите цени и конюнктура се срутен, това повлича след себе си целия бранш. Ние съсипахме цели браншове ”, безапелационен е Ботев.

„ Ако нямаме ясна визия за това какво би трябвало да вършим, какви са националните цели на страната, които би трябвало да се отърсят от партийност, страната ни ще се озове в обстановка, в която ще бъде камертон на външно въздействие ”, счита той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР