Българинът Ангел Кодинов се класира на два полуфинала на Европейското

...
Българинът Ангел Кодинов се класира на два полуфинала на Европейското
Коментари Харесай

Ангел Кодинов с два полуфинала на Европейското първенство по кану-каяк в Мюнхен

Българинът Ангел Кодинов се класира на два полуфинала на Европейското състезание по кану-каяк, което се организира на гребния канал край Мюнхен.

В първото си гребане за деня Кодинов се подреди финален в своята серия на 1000 метра едноместно кану, само че все пак регламентът ще му разреши да взе участие в полуфиналите на следващия ден заран, където място измежду първите трима ще го класира за Финал " А " на конкуренцията.

Малко по-късно в сериите на 500 метра обаче българинът се показа по-добре, завършвайки втори в серията си с време 1:51.637 минути. Пред него приключи само румънецът Каталин Чирила, с което той си подсигурява място във Финал " А ".

За да стигне до там пък Кодинов ще би трябвало да премине през полуфиналите и на тази дисциплинираност, като задачата пред него още веднъж ще бъде място измежду първите трима.

В същото време още един български представител откри място в полуфиналите на Европейското състезание. Това беше Александра Михалашвили, която ще се бори за място на Финал " А " в дисциплината 500 метра едноместен каяк.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР