Българинът Ангел Димитров спечели сребърно отличие на световното първенство по

...
Българинът Ангел Димитров спечели сребърно отличие на световното първенство по
Коментари Харесай

Ангел Димитров остана със сребро на световното по бокс за юноши в Армения

Българинът Ангел Димитров завоюва сребърно отличие на международното състезание по бокс за юноши и девойки, откакто загуби финала в категория до 50 кг на шампионата в Ереван, Армения.

В разногласието за купата Димитров изигра доста добър дуел, само че за жалост отстъпи на представителя на домакините Тигран Овсепян с 0:5 съдийски гласа, макар че срещата протече равностойно.

Ангел стартира срещата доста мощно и съумя да вземе превес, като той се приспособява доста добре към противоположния гард на противника си и това му донесе триумф в първия рунд, който приключи в негова изгода.

Във втората част обаче националът ни, който по-рано през годината се окичи с бронз от европейското за юноши в Плоещ, Румъния, отстъпи малко самодейността и арменецът се възползва, с което обърна резултата в съдийските карти.

Така всичко се реши в третата част, в която Димитров нанесе няколко тежки попадения на противника си, само че съдията на кръга не отброи нокдаун, какъвто можеше да даде на Овсепян. В последна сметка всичко опря до решенията на съдиите, които за жалост отредиха успеха на арменеца.

Въпреки провалянето Ангел Димитров заслужи възторженостти за цялостното си показване на шампионата в Армения, от което България си потегля с неговия сребърен орден и бронза на Янко Илиев при 52-килограмовите. Тимът ни бе воден на международното състезание от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР