Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над

...
Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над
Коментари Харесай

Александър Везенков и Олимпиакос започнаха с успех защитата на титлата си в Гърция

Българинът Александър Везенков и отборът на Олимпиакос се постановиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22) като хазаин в Атина в първата среща от финалния плейоф за купата в гръцкото баскетболно състезание за мъже. Така Везенков и съотборниците му започнаха отбраната на трофея с преднина от 1:0 победи в серията, в която се играе до три триумфа от пет вероятни мача.

Вторият дуел ще се състои в залата на 39-кратния първенец на Гърция Панатинайкос на 8 юни, а в третия мач на 11 юни Олимпиакос още веднъж ще бъде хазаин. При възможен четвърти дуел Панатинайкос ще посрещне съперника на 15 юни, а при нужда от пета, решителна среща, тя ще се организира на 18 юни в залата на 13-кратния отличник Олимпиакос.

Александър Везенков още веднъж бе най-резултатен за своя отбор, стартира извънредно мощно и означи 16 от 26-те точки за домакините в първата четвърт. Българският национал приключи с 20 точки, 7 битки и 2 асистенции за 34 минути на терена.

Баскетболистите на Олимпиакос държаха водачеството съвсем през целия мач и въпреки гостите да ги затрудниха и да поведоха за малко в последните минути, домакините не разрешиха да се стигне до поврат в края.

Съставът от Пирея започва решително в дуела и дръпна с 16 точки още в началните 10 минути, което остана и най-голямата разлика в мача. Панатинайкос направи добра втора четвърт, стопи част от пасива си и на полувремето изоставаше с 33:41.

Две минути след почивката гостите понижиха до 1 точка пасива си при 40:41, само че последваха три точни наказателни удара на Везенков и последователно Олимпиакос още веднъж се откъсна до 61:48 след третата част.

Със серия от 15:4 в заключителния интервал състезателите на Панатинайкос се приближиха на 2 точки от съперника при 63:65, а тройка на Мариус Григонис им донесе преднина от 66:65 при оставащи две минути в мача. Олимпиакос обаче отговори с два коша на Томас Уолкъп от наказателната линия и забивка на Мустафа Фал, връщайки си преднината за 69:66 и до края удържа успеха.

От съотборниците на Александър Везенков Томас Уолкъп осъществя 13 точки, 4 битки и 7 асистенция за успеха, а Костас Слукас се регистрира с 12 точки, 4 битки и 4 асистенции.

Мариус Григонис бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 5 битки, до момента в който Парис Лий се включи с 14 точки, 2 битки и 8 асистенции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР