Българинът Александър Везенков бе сред най-добрите на терена за своя

...
Българинът Александър Везенков бе сред най-добрите на терена за своя
Коментари Харесай

Силен мач на Везенков при ново поражение за Барса в Испания

Българинът Александър Везенков бе измежду най-хубавите на терена за своя Барселона в дуела против Мурсия в 6-ия кръг на Лига Ендеса, само че каталунците позволиха пето следващо проваляне с 94:97 точки след трагични последни минути на конфликта.

Барса загуби поредно от Цървена звезда, Естудиантес, Жалгирис и Олимпия Милано.

Поражението е второ следващо за състава на треньора Сито Алонсо в Лига Ендеса и сложи още въпросителни от представянето на тима и бъдещето на Алонсо.

Везенков стартира от пейката и се включи чудесно. Българският национал за 29 минути на терена приключи с 11 точки и 8 битки, оставайки единствено на 2 битки от дабъл-дабъл в дуела.

Най-резултатен за Барса бе Тома Юртел с 28 точки и 6 асистенции, само че различен от водачите на отбора Адам Ханга приключи едвам с 7 точки.

Страховитите мажоретки на Барса в духа на Хелоуин

Домакините позволиха Мурсия да води с 23:21 точки след първата част, а на почивката резултатът бе 58:48 още веднъж за Мурсия.

Последва още по-колеблива трета част за Барселона, а в последната четвърт и с помощта на точната пукотевица на гостите от надалеч, те дръпнаха с цели 16 точки.

Минута и половина преди края на срещата Барса понижи на 6 точки изоставането си при 83:89 и до една – 93:94 единствено трийсет секунди преди финала, само че не съумяха да стигне до цялостен поврат.

За спечелилите от Мурсия Витор Бените бе най-резултатен с 19 точки.

Отборът на Барселона към този момент има 4 победи и 2 загуби, а Мурсия е с 3 победи и 3 провали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР