Българин сподели впечатленията си от обслужването в германска болница. За

...
Българин сподели впечатленията си от обслужването в германска болница. За
Коментари Харесай

Българин разказа какви са фрапиращите разлики между болниците у нас и в Германия

Българин показа усещанията си от обслужването в немска болница. За страдание разликите с болничните заведения в България са многочислени, а прилики... съвсем няма, написа Dunavmost.bg.

Eто разказa на нашенеца, възползвал се от услугите на немското опазване на здравето:

" Да отбележа, че всичко им е гратис в отделението. Oт напитките за автомата за кафе, чай, до всевъзможни типове сметанки, захар, сол, черен пипер и вода.
Iма автомат и за студена газирана вода, като с постъпването незабавно ти носят стъклена чаша с бутилка вода.

Всеки ден ти се сменят чаршафите и всеки си има настрана баня с тоалетна. Почиства се непрекъснато и няма дефицит на консумативи. Всеки ден идва специфичен човек от кухнята да те пита какво ще желаеш за обяд, вечеря и закуска. Тука даже и най-болният човек се обгрижва с огромно внимание и обич, без крясъци и ужасни физиономии.

Има климатик във всяка стая и не се усеща топлота или неприятна миризма. Нямам думи да опиша какъв брой сме надалеч от това в България. Аз гледах майка си в българска болница и видях, че за раково болните има една тоалетна за 30 души на етаж. Тук това е неприемливо.

Дано в миналото да реализираме това и в нашите лечебни заведения, и ние и нашите близки да се почувстваме естествени хора. Желая на всички доста здраве и имам вяра, че ще пристигна и хубавото в нашите лечебни заведения.

Забравих да ви кажа, че на всяка табличка с храна написа и твоето име със наличието на нея. Телевизията е безвъзмездна за всяко легло... и не се върви пешком по кабинетите, а с леглото те разхождат до всеки кабинет... Сами си направете изводите, какъв брой сме забравени в България от здравната ни промяна и бог. "







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР