Българин от Плевен е новият световен шампион по ефективно шофиране

...
Българин от Плевен е новият световен шампион по ефективно шофиране
Коментари Харесай

Плевенчанин стана световен шампион по ефективно шофиране на камиони

Българин от Плевен е новият международен първенец по дейно шофиране на камиони. Пламен Иванов завоюва купата и огромната премия - нов камион Renault T 480 на финала на Optifuel Challenge 2017. Той реализира най- добър резултат от общо 29 участници от целия свят.

На второто място се класира Адриан Тинтеа от Румъния с 83,3 т., а трети е Йохен Бекер от Люксембург,
оповестява Дарик.

Големият край в Толедо се организира в две елементи. В първия кръг участниците трябваше да решат тест, който ревизира знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Втората решаваща фаза беше 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel в действителни условия. Българинът завоюва купата с най-висока сложна оценка на реализиран невисок разход на гориво и поддържане на ефикасна скорост, която би разрешила осъществяването на транспортни задания при действителни условия.

„ Това е самопризнание както за мен, по този начин и за българските водачи на камиони, които са едни от най-хубавите
експерти в света. За мен беше въпрос на чест да показва страната ни и нашата колегия почтено. Използвах знанията и уменията си, само че и сърце. И в този момент купата е българска ", показа Пламен Иванов.

През юни Пламен Иванов завоюва националната шампионска купа и място на интернационалния край на Optifuel Challenge 2017. Той реализира най-хубав резултат на тежкото трасе край Разлог в конкуренция на 20
финалисти, излъчени от общо 250 участници в предварителните кръгове у нас. Състезанието е отворено за
всички водачи с категория C + E.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР