Българин от ливански произход ще прояви мил жест към абитуриенти

...
Българин от ливански произход ще прояви мил жест към абитуриенти
Коментари Харесай

Българин с ливански корени с невероятен жест към бедни абитуриенти, надява се да повлече крак

Българин от ливански генезис ще прояви благ жест към зрелостници в затруднено финансово състояние, които не могат да си разрешат, а желаят да отидат на бала си с прекрасен автомобил. 24-годишният Иван Али, който има личен бизнес приканва и други хора, които имат опция, да създадат същото, оповестява Дарик.

Той самият пази противен спомен от ученическите си години. „ Когато бях в 12-и клас нямах личен автомобил, а не желаех да употребявам този на родителите си. В последна сметка никой от познатите ми не се съгласи да даде неговия „ безценен “ автомобил “, спомня си Иван. Така преди две години решил да зарадва абитуриентка, като я закара на бала.

Това се повторило на идната година – закарал двама. „ В единият случай бях на заведение с приятелката си и с компания. От прилежащата маса пристигна непознато момиче и попита дали познаваме някого, който може да й помогне като я закара на бала “, споделя младият мъж. Решен е и тази година да помогне.

За задачата е разгласил във Фейсбук информация, че предлага колите си за зрелостник в неравностойно състояние, който няма опция да си обезпечи автомобил за бала. Самият Иван ще отдели с изключение на от времето си, само че и средства за гориво и автомивка. Към момента към този момент са го потърсили трима души, само че е подготвен да помогне на още, стига да е свободен в уречения ден и час.

Според него има хора, които просто мечтаят да се качат в по-лъскав автомобил. „ За някои това значи кола на 20 години, за други нещо друго “, показва той. Иван Али е безапелационен, че фамилията му го поддържа в благородната идея и са на мнение, че би трябвало да се оказва помощ на хората в потребност.

Споделя, че не търси признателност. „ Миналата година да вземем за пример се почувствах едно такова готино. Това е нещо материално – кола, ламарина, само че може да зарадваш човек. Щастлив съм като си показва, че след 20 години индивидът, на който съм оказал помощ, ще покаже фотоси от бала на децата си и ще си спомни с усмивка “, сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР