Българин, който от години работи и живее в Съединените щати

...
Българин, който от години работи и живее в Съединените щати
Коментари Харесай

Скоро цял свят ще говори за епохалното медицинско откритие на монтачанина Анатоли, заминал преди години в САЩ!

Българин, който от години работи и живее в Съединените щати на прага на откриването на средства за лекуване на онкологични болести. Анатоли Цеков, родом от Монтана, е във водещия екип на компания Agen в Сейнт Луис – Съединени американски щати. Нашенецът е началник на лабораторните проучвания в компанията, основана през 2016 година за насърчаване имунотерапия от нова генерация за лекуване на рак.

Анатоли е отпътувал за Америка със фамилията си когато е бил единствено 11-годишен. Коренът на рода му е от северозападното село Клисурица. Той е приключил висшето си обучение във Вашингтон и е специалист по клетъчна молекулярна биология и биохимия.

Има петнадесет години опит, както в университетските среди, по този начин и в промишлеността. Автор е на доста проучвания, лабораторни способи, разбори и изявления в региона, в която работи.

„ Ние се концентрираме върху Ахилесовата пета на рака – протеинът в туморната клетка, който е друг от този, създаден от обикновено функциониращата клетка. Процесите, които протичат при използването на биологичните артикули, са с висока сензитивност и точност, тъй че да бъде понижен риска от увреждане на здравите клетки”, написа в формалния уебсайт на компанията.



Новата терапия за лекуване на рака тази година е влезнала в предклиничен стадий, следва да бъде клинично тествана, прецизира в. Труд.

И това е значимо - Проф. доктор Антон Бърнс: Преяждане и пушене – съществени аргументи за рака - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

„ Анатоли Цеков е наследник на дисидента Цеко Цеков – съден и лежал в пандиза по Живково време поради рецензиите си против режима. Той емигрира в Щатите, а след това изтегли при себе си и брачната половинка, сина и щерка си. След рухването на комунизма Цеков и фамилията му постоянно есен идват в родното си село!”, описаха жителите на Клисурица.

Анатоли Цеков последно гостувал в родината си през април тази година и обходил доста от туристическите забележителности на България – Велико Търново, „ Магурата”, Белоградчишките скали и други.

„ Семейството поддържа родната си къща в Клисурица и не е прекъсвало връзките си с родственици и другари “, показа кметската наместничка Теменужка Цветкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР