Българин е сред 21 души, задържани в Румъния по обвинение

...
Българин е сред 21 души, задържани в Румъния по обвинение
Коментари Харесай

Българин е задържан в Румъния за трафик на мигранти - 112

Българин е измежду 21 души, арестувани в Румъния по обвиняване в трафик на мигранти. Той е хванат след акция на 17 януари в окръг Долж, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на прессъобщения на румънската гранична полиция и ДРПОПТ. 

Румънските управляващи са разкрили, че групата за трафик на мигранти, част от която е бил и българският жител, е вкарала в Румъния над 180 души от 2019 година насам. Всеки от мигрантите е бил подготвен да заплати сред 8000 и 13 000 евро, съобщи Българска телеграфна агенция. 

При обиските са конфискувани четири автомобила, 38 100 леи (над 15 000 лева.), 22 465 евро, револвер с диаметър 9 мм, револвер и съответните муниции, радиостанции, флашки и компютри.

Разследването на румънските управляващи е разкрило, че през 2019 година е била основана проведена незаконна група, състояща се от румънски и български жители за трафик на мигранти и съучастничество в нелегално прекосяване на държавната граница на Румъния.

Групата е работила досега на разбиването ѝ.

Членовете ѝ са набирали мигранти, предоставяли са им заслон и превоз и са ги прехвърляли нелегално през държавната граница на Румъния по метод, който заплашва живота и здравето. Мигрантите са били прехвърляни с несигурни лодки през река Дунав, били са изоставяни в труднодостъпни региони и при неподходящи метеорологични условия, превозени са били при несъответствуващи условия - в багажници и в други тесни пространства.

Членовете на групата организирали превозването на мигрантите до границата на България с Румъния, след което им помагали да преминат река Дунав с лодки в окръг Долж, а по-късно били натоварвани в товарни коли и други транспортни средства в посока западния град Тимишоара.

По време на следствието са документирани 8 транспорта, при които членовете на групата са вкарали и транспортирали нелегално в Румъния 182 мигранти, показват полицията и прокуратурата. Последното нелегално прекачване е било на 13 януари, когато гранични служители на реда от Териториалната работа в окръг Долж и от бранша на гранична полиция в Калафат са спрели група от 21 сирийски жители в селището Бистрец.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР