Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 милиона паунда, съобщи

...
Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 милиона паунда, съобщи
Коментари Харесай

Българин e източил 2,2 милиона паунда от британската социална система

Българин e измамил английските данъкоплатци с 2,2 милиона паунда, заяви вестник " Сънди телеграф ". Схемата е включвала превозване на българи със аероплан до Англия, превозването им до центровете за работа, с цел да се показват за претенденти за компенсации, както и връщането им още веднъж със аероплан в България.

От 2020 до 2024 година Таньо Данчев употребявал имената и самоличността на свои сънародници, с цел да претендира за приемане на по този начин начения " Универсален заем ". Той провел пътуването на български " сътрудници " със аероплан до Обединеното кралство. След това той ги взимал от летището и ги карал до държавни офиси, наречени Job centres. Те оферират информация и дават препоръки по отношение на налични работни места и вземат участие в администрирането на компенсации за безработни. Там българите попълвали персонално заявките за компенсации, преди Данчев да ги върне назад на летището за полет към родината им. 

По-рано този месец 39-годишният Данчев беше наказан на седем години затвор, откакто се призна за отговорен по 29 обвинявания в машинация в съда в Снеърсбрук. 

Разследващите измами в Министерството на труда и пенсиите откриха, че той управлява банковите карти на другите българи, забъркани в измамата, както и че е изтеглил 2,2 милиона паунда в брой от техните сметки, предава БНР.

Българите не са имали право да претендират за " Универсален заем ", защото не са поданици на Обединеното кралство, откриват проверяващите, а фирмите, за които настояват, че работят, са били подправени и нямат активност. 

По-рано тази година българска тайфа от пет души беше наказана за най-голямата машинация с компенсации във Англия, на стойност повече от 50 милиона паунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР