Българин е бил пребит брутално от полицаи в дома си

...
Българин е бил пребит брутално от полицаи в дома си
Коментари Харесай

Поредна мерзост! Македонски полицаи пребиха българин пред дома му в Скопие

Българин е бил пребит брутално от служители на реда в дома си в Охрид. За това заяви в обществените мрежи деятелят Виктор Стоянов, предава " Фокус ".

" Поредният тежко пребит българин от Охрид. Яне Мургоски. 2 счупени ребра, строшен нос, комоцио, счупена лява ръка. Пребит от 4ма служители на реда на македонската полиция - в дома си. Баща му - Владо Мургоски (на фотографията до мен) написа и с него издадохме книгата за сдружението " Радко " - първото българско сдружение в Македония след 1944 година. Сега чакаме реакция от България. Ние от Фондация Македония желаеме да съберем 1000 евро, които да пратим на Яне за лекуването му. Ритан е като зелка в дома си от македонската полиция. По случая към този момент има досъдебно произвеждане и двама от служителите на реда са в ареста. На ход е България. На ход сме и ние. Ако оставим това да продължава да се случва - проклети да сме. Който желае да помогне с пари или с друго - да ни написа ", написа Стоянов в страницата си във фейсбук.

Съществува известие в полицейския бюлетин на Министерство на вътрешните работи за случая в Охрид от 18 март в 14,25 ч., като са посочени единствено буквите на арестувания Я.М. Тогава на ул. " Марко Цепенков " служители на реда са задържали 46-годишния Яне Мургоски, " тъй като се отнасял нападателно към полицейските чиновници, които правили служебни дейности ", написа в бюлетина на Министерство на вътрешните работи.

При задържането бил осъществен обиск и у него е открита и конфискувана марихуана, твърди полицията. Във връзка със случая Мургоски се оплакал, че служителите на реда са използвали несъразмерна мощ и той е получил тежки телесни повреди.

" За случая е осведомен прокурор и Отдела за вътрешен надзор, престъпни следствия и професионални стандарти при Министерство на вътрешните работи. ", допълват от министерството и дават обещание, че след изцяло документиране на случая, ще бъдат подхванати ограничения и вероятно повдигнато обвиняване.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР